avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA

Buna Ziua , as dori sa imi eplicati si mie ce este cu TVA eu daca doresc sa fac un PFA ce face TVA ma ajuta ? sau nu ?
Cel mai recent răspuns: Florentin01 , utilizator 21:23, 25 Februarie 2015
Buna seara,

TVA-al este un impozit indirect suportat de catre consumatorul final al unui bun/serviciu.
Din punct de vedere al contabilitatii, un platitor de TVA trebuie sa faca doua jurnale in plus, sumele din Registrul de Incasari si platit trebuie sa fie trecute fara TVA, se depune trimestrial decontul de TVA.
Platitor de TVA deveniti prin optiune sau prin atingerea pragului de 65.000 euro. Anumiti parteneri ar prefera ca dumneavoastra sa fiti platitor de TVA, pentru ca si ei la randul lor sa isi poata deduce TVA-ul pe ceea ce facturati.

O seara buna !
Acel TVA este rambursabil ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa norma de venit platitor de tva mflorin81 mflorin81 Buna seara, Sunt PFA norma de venit platitor de TVA . 1. Registru jurnal vanzari si cumparari se poate tine pe calculator (xls) sau trebuie registre ... (vezi toată discuția)
evidenta contabila - t v a CORNEA ADRIAN CORNEA ADRIAN Buna seara Am un PFA si am fodt inregidtrat ca platitor de TVA. Va rog sa imi spuneti ce evidente trebuie sa tin ( registre, jurnale, etc ), si ce situatii ... (vezi toată discuția)
Este cineva pfa platitor de tva? cate controale anuale inseamna asta.. alexberi alexberi Este cineva PFA platitor de TVA? M-ar interesa cate controale fiscale a suportat dupa ce a devenit platitor de TVA ... eventual ce acte i -sau cerut. Pe ... (vezi toată discuția)