avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Probleme majore cu Presedintele asociatiei de locatari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Probleme majore cu Presedintele asociatiei de locatari

Apartamentul meu se gaseste intr-un imobil mic, 9 proprietari. Am cea mai mare suprafatà din imobil si cu toate acesea nu am putut lua parte la nici o sedinta a asociatiei, nici la alegerea actualului presedinte din cauza faptului ca aceste sedinte sunt decise de pe o zii pe alta, fara ca sa fiu informata. Nu locuiesc in imobil, iar locatarii mei nu vorbesc româneste, deci nu ma pot informa dacà un aviz este afisat 2_3 zile înainte.
Este legal?
Nu ar trebuii ca asociatia sa informeze prin mail sau scrisoare pe toti proprietarii?
Si in ce termen?
PROBLEMA 2:
Presedintele asociatiei a tàiat un copac care se gasea in curtea interioara, asa singur,prin mijloacele proprii , fara nici o autorizatie, fara sa fiu preveinita, pe motivul ca era otetar. Un copac splendid, ne uscat.
PROBLEMA 3:
Pe una dintre fatadele imobilului tencuiala se prabuseste la ficare adiere de vânt. Aceasti bolovani de tencuiala cad pe terasa mea, punându-mi viata mea sau a locatarilor in pericol. Asociatia de locatari se opune oricarei reparatii (lipsa de bani, alte prioritatii -ca taiera copacului !!www.avocatnet.ro/images/smil... )
PROBLEMA 4:[ link extern ] )
Va multumesc pentru orice idée legalà si constructiva!
Cel mai recent răspuns: eugarizan , utilizator 12:11, 16 Februarie 2015
Conform legii 230/2007, o adunare generala se anunta cu 7 zile inainte, prezentandu-se ordinea de zi si cu convocator pe baza de tabel nominal.
Nu se informeaza prin mail sau scrisoare. Ci pur si simplu trebuie sa va anunte verbal si sa semnati ca ati luat la cunostinta.
Pentru toate celelalte puteti sa cereti informatii la primarie, departamentul Asociatii de proprietari.
Convocarea adunarii generale se face cu anuntarea proprietarilor, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator.
Asa prevede legea 230/2007 in art.23(5). Daca s-a anuntat prin afisare nu se mai face tabel nominal convocator. Ori una ori alta.

Daca citim cu atentie ultimele 2 randuri din H. G.nr. 1588/2007 art. 14 ( 5 ) observam ca se spune " si " , adica : " dovezi ale convocarii si reconvocarii constituie afisul de la avizier si tabelul convocator cu semnaturi ."
Daca vreti iata si articolul din HG 1588/2007 care spune acelasi lucru ca si legea, cu privire la convocarea adunarii generale:
Art. 14. -(4) Proprietarii trebuie anunţaţi, prin afişare la loc vizibil sau pe bază de tabel nominal convocator, asupra datei adunării generale a asociaţiei de proprietari cu cel puţin 7 zile înainte ca aceasta să aibă loc, inclusiv cu privire la ordinea de zi a adunării generale.

Sigur ca daca este cazul sa se prezinte cuiva dovada convocarii adunarii generale, o facem conform art. 14(5), demonstrand ca am afisat anuntul daca l-am afisat si prezentand tabelul daca am convocat proprietarii pe baza de tabel.
Dar cada dumneavoastra vreti sa convocati adunarea generala prin afis si in acelasi timp sa faceti si tabel nominal, sa mai anuntati intr-un ziar s.a.m.d., sigur ca asa o sa aveti o prezenta mai mare.
Noi anuntam prin afis in casa scarii acolo unde afisam listele de plata, anuntam pe site-ul asociatiei si introducem in cutiile de posta anuntul pentru fiecare proprietar insotit de un formular prin care proprietarul poate impuetrnici o alta persoana sa participe la adunarea generala. Nu cred ca in aceste conditii ar risca vreun proprietar sa actioneze asociatia in instanta sunstinand ca nu a stiut de adunarea generala. Ar pierde timp, bani...
Daca se merge pe acest principiu, ca " merge si asa "ne mai miram ca de ce ... si punct.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararile adunarii reconvocate dalamiros dalamiros cu respect as vrea sa va cer sfatul in urmatoarea situatie. fac parte din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari. in urma cu doua luni ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala poate fi convocata de locatarii unui bloc ? Ruxandra15 Ruxandra15 Buna Ziua, As dori sa-mi spuneti daca articolul nr.14 din cadrul Hotararii de Guvern 1588/2007,de aplicare a Legii 230/2007 ,privind ... (vezi toată discuția)
Convocare adunare generala dumitru suiu dumitru suiu Multumesc pentru raspunsurile primite . Am intrat intr-un joc care nu este al meu insa trebuie sa ies cumva din incurcatura asta .Doresc sa imi raspunda cineva ... (vezi toată discuția)