Buna ziua, am si eu o problema , am furat un mouse dintr-un magazin si mi l-a gasit agentul de securitate directorul magaziunului a chemat politia , iar acestia m-au dus la sectie acolo mi s-au luat amprente si declaratie si ieri am primit citatie cum ca trebuie sa ma prezint la sectie , motivul dosar penal . Sunt student si sunt foarte speriat , imi trebuie avocat , ce ar putea sa faca ? Tin sa precizez ca am avut decat o amenda , din cauza ca am trecut pe rosu, cand eram pieton.
Multumesc anticipat.
Later edit: Oricum, nu cred ca ti se va intampla nimic. Daca dosarul ajunge la procuror cred ca va face aplicare art. 318 ncpp tinadu-se cont de fapta comisa si de persoana inculpatului.
Cand te prezinti la politie imbraca-te decent , fii respectuos , lasa sa razbata prin toti porii parerea de rau...
Politistii - de fapt, cam toti oamenii legii - sunt sensibili la chestii gen : " cu respect, daca imi permiteti ".....Chestie de adresare , cand vrei sa spui ceva. Sau : " cu tot respectul cuvenit, d-le..." , daca vrei sa nu fii de acord cu ceva.
Incearca sa repari raul facut.
Si fii cuminte, pe viitor .
Art. 318 alin. 12 ncpp
cramco
Buna seara! Am primit prin posta o citatie in care sunt chemat in instanta in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confirmare renuntare urmarire penala ... (vezi toată discuția)