avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... livret familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

livret familie

Buna ziua,
dupa divort mai este nevoie sa -mi scot livretul de familie?
la momentul casatoriei nu se elibera acest livret?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:48, 14 Februarie 2015
"Livretul de familie se elibereaza cu ocazia oficierii casatoriei sau la cerere. Actualizarea datelor din livretul de familie este obligatorie si se face de catre serviciul de stare civila la cererea reprezentantului familiei pentru orice situatie aparuta ulterior emiterii documentului care se refera la nasterea unui copil, decesul unei persoane din familie, schimbarea numelui sau a prenumelui.

Inscrierile in livretul de familie se fac numai de catre serviciul de stare civila al consiliului local in a carui raza teritoriala are domiciliul reprezentantul familiei

In situatia desfacerii casatoriei prin divort sau a anularii acesteia, livretul de familie se retrage si se anuleaza, eliberându-se un nou livret de familie parintelui caruia i-au fost incredintati copii sau, dupa caz, ambilor parinti când acestia formeaza fiecare o familie impreuna cu copiii incredintati.

Conform dispozitiilor legale, reprezentantul familiei are urmatoarele obligatii cu privire la livretul de familie:

sa il pastreze si sa evite pierderea, distrugerea sau deteriorarea;
sa nu il incredinteze persoanelor neautorizate ori sa il dea spre pastrare sau in gaj;
sa nu faca modificari, adaugari sau mentiuni din proprie initiativa;
sa solicite, in scris, la serviciul de stare civila al consiliului local din raza teritoriala de domiciliu, acordarea unui duplicat in cazul pierderii, distrugerii sau deteriorarii;
sa anunte, in scris, in cel mult 15 zile, la serviciul de stare civila al consiliului local din raza teritoriala de domiciliu, schimbarile de natura sa conduca la modificarea dreptului la alocatia suplimentara pentru familiile cu copii. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livret de familie BABALIC FLORENTINA BABALIC FLORENTINA Buna ziua! As dori sa stiu, daca mama mea ar putea sa depuna cererea de livret de familie (familie compusa din 2 persoana-mama si fiica) chiar daca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Livret familie Toader Elena Toader Elena Parintii sunt din Galati,livret de familie de Galati. Am nascut la Iasi,cu certificat de nastere la Iasi. In livretul de familie copilul poate fi inscris la ... (vezi toată discuția)
Componenta familiei andreeat26 andreeat26 Buna ziua as avea si eu o intrebare.Am lucrat pentru statul Luxemburg,acum sunt in concediu prenatal si m-am casatorit de curand.Deoarece ei imi platesc ... (vezi toată discuția)