avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Componenta familiei
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Componenta familiei

Buna ziua as avea si eu o intrebare.Am lucrat pentru statul Luxemburg,acum sunt in concediu prenatal si m-am casatorit de curand.Deoarece ei imi platesc concediul trebuie sa traduc si sa trimit la ei toate actele de concediu,tot ce primesc de la dr,etc,si de curand m-am casatorit si am trimis copii dupa certificatul de casatorie si noul buletin.Acum am primit o scrisoare de la asigurari de la CNS si imi spune sa le trimit un document cu componenta familiei.Astazi am fost la primarie si ei au spus ca nu stiu ce sa imi dea...de aceea am si eu o intrebare:de unde fac rost de acest document,formular?
Cel mai recent răspuns: andreeat26 , utilizator 21:26, 13 Septembrie 2016
Potrivit HG 495/21997, livretul de familie este documentul care cuprinde principalele date cu privire la componenta familiei, filiaţia copiilor şi situaţia lor juridică faţă de reprezentanţii legali.

"Livretul de familie se eliberează cu ocazia oficierii căsătoriei şi se semnează de către primar sau de delegatul acestuia.

Livretul de familie se eliberează şi familiilor constituite până la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, la cererea scrisă a reprezentantului familiei, pe baza datelor din certificatul de căsătorie, actele de identitate ale soţilor, certificatele de naştere ale copiilor, certificatul de deces al unuia dintre soţi sau copii, hotărârile judecătoreşti de desfacere a căsătoriei prin divorţ ori din documentele care atesta modificarea relaţiilor de autoritate parentala, încredinţare sau plasament familial al copiilor şi, după caz, adoptia copiilor." (art.2 din HG 495/1997)

Asadar, adresati-va serviciul de stare civilă al consiliului local în a cărui raza teritorială aveti domiciliul.
Multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de non-venituri Luana Sanziana Luana Sanziana Imi poate spune cineva de unde pot obtine un certificat de non-venituri pentru sora mea - care sa certifice ca nu e angajata, adica nu are venituri si drept ... (vezi toată discuția)
Livret de familie BABALIC FLORENTINA BABALIC FLORENTINA Buna ziua! As dori sa stiu, daca mama mea ar putea sa depuna cererea de livret de familie (familie compusa din 2 persoana-mama si fiica) chiar daca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Livret familie Toader Elena Toader Elena Parintii sunt din Galati,livret de familie de Galati. Am nascut la Iasi,cu certificat de nastere la Iasi. In livretul de familie copilul poate fi inscris la ... (vezi toată discuția)