avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Livret familie
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Livret familie

Parintii sunt din Galati,livret de familie de Galati. Am nascut la Iasi,cu certificat de nastere la Iasi. In livretul de familie copilul poate fi inscris la starea civila Galati? Avem domiciliu in Galati.
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 09:25, 31 Mai 2019
Conform hotararii 495/1997, da, veti face inscrierea la Galati.

Art. 8
(1) Actualizarea datelor în livretul de familie este obligatorie și se realizează, ori de câte ori este necesar, de serviciul de stare civilă al consiliului local în a cărui rază teritorială are domiciliul reprezentantul familiei.

(2) Reprezentantul familiei are obligația să solicite serviciului de stare civilă al consiliului local în a cărui rază teritorială are domiciliul, completarea livretului de familie pentru orice situație apărută ulterior emiterii documentului, care se referă la nașterea unui copil, decesul unei persoane din familie, schimbarea numelui și/sau a prenumelui ca urmare a divorțului soților, prevederilor unor hotărâri judecătorești sau administrative care conduc la modificarea relațiilor de autoritate parentală și altele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Livret familie talpesghe talpesghe Buna ziua, dupa divort mai este nevoie sa -mi scot livretul de familie? la momentul casatoriei nu se elibera acest livret? multumesc! (vezi toată discuția)
Livret de familie BABALIC FLORENTINA BABALIC FLORENTINA Buna ziua! As dori sa stiu, daca mama mea ar putea sa depuna cererea de livret de familie (familie compusa din 2 persoana-mama si fiica) chiar daca eu nu am ... (vezi toată discuția)
Componenta familiei andreeat26 andreeat26 Buna ziua as avea si eu o intrebare.Am lucrat pentru statul Luxemburg,acum sunt in concediu prenatal si m-am casatorit de curand.Deoarece ei imi platesc ... (vezi toată discuția)