avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot face?

Buna ziua ma numesc C......domiciliat in Timisoara s jud Timis , am fost injunghiat in gat la data de 14 septembrie 2013 in timp ce ma aflam la locul de munca unde lucram ca bodyguard la un salon de jocuri electronice din Timisoara,,am fost injunghiat in gat cu un pahar de catre un client ,care dupa ce ma lovit cu paharu in gat a fugit,ranindu-ma si provocandu-mi taieturi marii si o sangerare puternica , eu,am fost transportat de urgenta la Spitalul Judetean din Timisoara si am fost operat,pentru a mi se extrage cioburile din gat , cioburile au fost extrase din gat de la 2 mm de artera carotida ,si am pierdut mai mult de 1 litru de sange ,am stat in spital internat 7 zile,pentru investigatii supraveghere medicala si tratament medicamentos de specialitate , am ramas cu partea stanga a maxilarului amortita si urechea stanga nu o mai simt,in acte scrie clar ca am pareza faciala stanga ,pentru ca mi-au fost sectionati nervi din zona auriculara iar eu am ramas mutilat,slutit am ramas cu cicatrici vicioase si dureroase pe gat , sunt probe,martori,filmarile video si a fost prins si agresorul care nu a dorit sa isi recunoasca fapta a fost eliberat a scapat cu o amenda, pentru deranjul linisti publice organul de cercetare penala nu a dorit nici macar sa il retina 24 de ore pe agresor. Cand a auzit cat ma costa operatia estetica ca sa imi pot ascunde semnele de pe gat,agresorul ma amenintat cu moartea pe mine si familia mea si a spus ca doar nu vreau sa ma fac frumos pe banii lui.
Mie mi-a venit o decizie de la spital judetean Timisoara prin care trebuie sa imi platesc zilele de spitalizare .De ce din moment ce eram asigurat si am fost injunghiat in timpul orelor in care imi desfasuram activitatea de lucru si aparam interesele firmei la care aveam contract de munca nu am fost injunghiat pe terenul de fotbal,sa plateasca firma la care eram angajat sau agresorul nu eu.

ESTE INCADRAT LA ART,193 ALIN 2, SE MAI POATE SCHIMBA INCADRAREA?
Suntem la prima instanta si am solicitat doamnei judecator sa fie incadrat cel putin la art 194 alin 2. dumneaei a respins cererea , pot cere schimbarea incadrari la tentativa de omor?
Am fost injunghiat in gat cu un obiect taietor,intepator care poate suprima viata atunci cand agresorul vizeaza zone sensibile.
Mie nu mi-a dat voie sa vorbesc deloc doamna judecator,mai avem 1 termen mai pot cere sa se schimbe incadrarea la tentativa de omor?
Cred ca agresorul este pe mana cu cineva de la IML , pentru ca doamna doctor care mi-a eliberat certificatul medicolegal de 25 de zile a scris in el ca am pareza faciala si cicatrici vicioase provocate in urma unei injunghieri cu un obiect taietor dar viata nu mia fost pusa in pericol pentru ca nu a fost atins nici un vas important de sange
Cel mai recent răspuns: Adela Maria Bratulescu , Avocat 18:48, 13 Februarie 2015
Buna ziua! Schimbarea incadrarii o puteti solicita, insa va fi admisa in functie de probele de la dosar si de zilele de ingrijiri medicale pe care le aveti. Avand in vedere ca vi s-a cauzat un prejudiciu estetic grav si permanent (art 194, alin. 1, lit. c NCP), chiar punerea in primejdie a vietii ( art. 194, alin. 1 lit. e NCP), formulati o cerere de schimbare de incadrare. V-ati constituit parte civila in dosar?
Da m-am constituit parte civila cu o anumita suma, am adus acte doveditoare de la 2 medici diferiti,un medic neurolo, si un medic de chirurgie plastica si reparatorie de la 2 spitale diferite ,doctorii dau acelasi diagnostic, pareza faciala, dar doamna judecator a respins cererea de schimbare a incadrari desi acelasi lucru srie si in certificatul medico-legal
Ce pot face in continuare, pentru ca mie mi se pare bataie de joc si favorizeaza infractori
:offtopic: Interventie moderator: va rog sa postati doar un topic pentru acelasi subiect. Multumesc.
Aveti mai jos un raspuns la mesajul dublat.


gigipopa a scris:

Firma la care sunteti angajat trebuia sa anunte evenimentul la ITM, sa cerceteze si sa inregistreze accidentul de munca, cu respectarea prevederilor Legii nr.319/ 2006
-art.27 (1) Angajatorul are obligaţia să comunice evenimentele, de îndată, după cum urmează:
a) inspectoratelor teritoriale de muncă, toate evenimentele aşa cum sunt definite la art.5 lit.f);
b) asigurătorului, potrivit Legii nr. 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, cu modificările şi completările ulterioare, evenimentele urmate de
incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces, la confirmarea acestora;
c) organelor de urmărire penală, după caz.
-art.5 lit.f) eveniment - accidentul care a antrenat decesul sau vătămări ale organismului, produs în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, situaţia de persoană dată dispărută sau accidentul de traseu ori de circulaţie, în condiţiile în care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum şi cazul susceptibil de boală profesională sau legată de profesiune;
Daca sunt indeplinite conditiile de la lit.g), evenimentul se incadreaza ca accident de munca.
-art.5 lit.g) accident de muncă – vătămarea violentă a organismului, precum şi intoxicaţia acută profesională, care au loc în timpul procesului de muncă sau în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, şi care provoacă incapacitate temporară de muncă de cel puţin 3 zile calendaristice, invaliditate ori deces.
Firma inregistrand AM, lucratorul poate beneficia de drepturile mentionate in Legea nr. 346/ 2002 actualizata in 2009, privind asigurarea pentru AM si BP.
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli


Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Gabriela Mihai, Avocat
In cazul in care vi se respinge cererea, atacati cu recurs hotararea pronuntata pe fond.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tentativa de omor el1977 el1977 Eu am fost injunghiat in gat la locul de munca, si am ramas cu cicatrici vicioase si partea stanga a maxilarului amortita si urechea stanga, la ce atricol se ... (vezi toată discuția)
Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot face? el1977 el1977 Am fost injunghiat in timp nce ma aflam la locul de munca in timpul serviciului pe 14.09.2013 , de catre un client , am fost preluat de catre o ambulanta si am ... (vezi toată discuția)
Pareza faciala el1977 el1977 In urma cu 1 an si jumatate am fost injunghiat la in gat la locul de munca, acum 1 an am fost la medicul expert al asigurarilor sociale a stabilit incapacitate ... (vezi toată discuția)