avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1754 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot face?

Am fost injunghiat in timp nce ma aflam la locul de munca in timpul serviciului pe 14.09.2013 , de catre un client , am fost preluat de catre o ambulanta si am fost transportat la spital unde am fost operat pentru a mi se acorda ingrijiri medicale si pentru ami extrage cioburile din gat, am stat internat 1 saptamana, cei de la firma la care lucram au inceput sa ma ameninte sa nu mai merg la munca cand o sa ies din spital ca nu mai au nevoie de mine, nu mau ajutat cu absolut nimic,
Cand am iesit din spital am mers la ITM si am intrebat daca a fost declarat accident de munca si am aflat ca nu se declarase nimic, am facut eu o sesizare si am spus tot ce sa intamplat si ca administratori firmei ma ameninta si imi spus continu sa imi dau demisia si eu nu vreau.
Cei de la ITM Timis au mers in control a ei iau amendat si a pus un personaj care le face se ocupa de protectia munci in firma lor sa se ocupe de accident iar dupa 2 luni si jumatate sa declarat accident de munca, dupa inca o luna firma si-a suspendat activitatea , iar angajatii ,administratorul firmei si patronii firmei, asociinduse cu o alta firma si contiinuand munca aceleasi obiective aceasi oameni doar numele schimbat.
Eu am declarat la ITM ca nu mi sa dat concediu de odihna niciodata si nici nu mi sa platit ,patronii motivand ca ei au o firma prea mica si nu platesc concediile de odigna desi in CM se specifica ca, angajatul trebuie sa beneficieze de 21 zile concediu de odihna pe an iar acesta trebuie remunerat.
Ce pot sa mai fac? In situatia respectiva
Mai pot actiona firma in instanta? Sau pe administratorul firmei?
Cel mai recent răspuns: el1977 , utilizator 08:51, 20 Februarie 2015
Parerea mea e ca mai intai trebuie sa faceti o plangere la Parchet. E accident/agresiune in timpul serviciului si firma e obligata sa suporte concediu medical, ingrijiri, etc. Tot acolo veti gasi raspuns si pentru faptul ca nu mai figurati ca angajat.
Puteti deschide actiune in instanta impotriva firmei/ administratorilor prin care sa solicitati plata concediului medical, a cheltuielilor legate de reabilitarea medicala, etc. si daune morale pentru situatia creata.
Certificatele medicale trebuie depuse la Casa teritoriala de pensii, pentru plata din Fondul national pentru AM si BP.
Si neaparat faceti plangere la politie. E clar o tentativa de omor aici. Faptuitorul trebuie tras la raspundere si daune morale si materiale sa solicitati.
Este clar ca lumina zilei ca este tentativa de omor dar agresorul este incadrat la art.193 si doamna judecator cu doamna procuror imi spun ca este lovire si alte violente desi eu am fost injunghiat in gat si se vede clar acest lucru , se vede si am si acte care atesta acest lucru dar domni doctori de la INL spun ca nu pod da tentativa de omor pentru ca agresorul nu mia atins nici un vas important de sange(carotida sau jugulara)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot face? el1977 el1977 Buna ziua ma numesc C......domiciliat in Timisoara s jud Timis , am fost injunghiat in gat la data de 14 septembrie 2013 in timp ce ma aflam la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Tentativa de omor el1977 el1977 Eu am fost injunghiat in gat la locul de munca, si am ramas cu cicatrici vicioase si partea stanga a maxilarului amortita si urechea stanga, la ce atricol se ... (vezi toată discuția)
Am fost injunghiat in gat la locul de munca , ce pot face? el1977 el1977 Am fost la IML si doctorul de la IML mi-a spus ca dansul nu poate sa spuna ca mi-a pus viata in pericol chiar daca am fost injunghiat in gat, motivand ca nu ... (vezi toată discuția)