avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Inselaciune facilitata de Posta Romana
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Inselaciune facilitata de Posta Romana

Acum 3 luni jumate am comandat de pe olx.ro un telefon nokia 1320 lumia de la un individ,coletul mi-a fost trimis prin posta romana(cea mai de neancredere).Am fost sceptic de la inceput in privinta ca voi primi ce am comandat.Cand am mers sa ridic coletul am cerut verificarea lui,lucru care mi-a fost interzis pt ca posta romana nu ofera serviciul de verificare al coletului,chiar daca am vrut sa platesc pt asta.I-am explicat functionarei ca e un risc mare sa platesc pt ceva ce nu vad,ca greutatea coletului(il aveam in mana)este mai mica decat ar trebuii.In fine,nu am ajuns la un consens,asa ca am platit.Ajuns acasa,am filmat despachetarea coletului si bineanteles s-au confirmat banuielile mele,am fost inselat.M-am reantors in aproximativ o ora,la oficiul postal,cu coletul,cu filmarea,sa-mi cer banii inapoi.Functionarele nici nu au vrut sa vada filmarea sau macar sa auda ce am de spus,argumentul lor fiind ca ele au procedat leagal in conditiile puse de posta romana.Am cerut sa vb cu cineva mai mare in grad,mi s-a spus sa sun la Bucuresti si sa vb acolo,Am facut plangere,reclamatie si am primit raspuns.Ca ei nu au ce face,banii nu pot fi blocati(am cerut asta)asa ca vor ajunge la destinatar.Ce trebuie eu sa fac,e sa merg la politie,reclamatie,declaratie...bla bla bla si ei urmeaza sa rezolve cazul.Le-am explicat celor de la posta romana ca ceea ce fac ei se numeste oarecum compilcitate si favorizarea infractorului,pt ca nu sunt singurul caz de acest gen iar ei ca si multinationala nu iau masuri impotriva prevenirii acestor infractiuni si anume verificarea coletului,asa cum alte companii private de coletarie permit acest lucru(au acest serviciu).Politia mi-a spus ca l-a identificat pe respectivul,dupa 1 luna si ca se va rezolva.Se fac 4 luni acusi si nimic.Cum as putea sa-mi recuperez banii si daca pot depunde o plangere impotriva postei romane? astep raspunsurile d-voastre,multumes.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:08, 13 Februarie 2015
Obligatia postei era sa va predea coletul, atat, depuneti degeaba plangere impotriva lor. Nu ca ar avea servicii extraordinare dar in acest caz nu au nicio vina. Dumneavoastra trebuia sa va luati masuri de protectie, e plin netul de povesti cu oameni pacaliti si o minima informare inainte de a accepta sa vi-l trimita prin posta v-ar fi lamurit.
Singura metoda de evitare a tepelor de genul asta este expedierea prin firme de curierat care permit verificarea coletelor.
Am precizat ca am banuieli,tocmai pt ca m-am informat si am vazut ca si altii au luat tepe,insa nu putem generaliza.Asa ca,de fiecare data cu posta romana e un risc.Solutia ar fi sa nu mai apelam la serviciile lor sau ei ar trebuii sa i-a masuri prin care sa-si protejeze clientii(permiterea verificarii coletului)?! dc nu permit acest serviciu e intrebarea mea? crezi ca ei nu sunt la curent cu ce se intampla? si totusi nu fac nimic.Asta ma pune pe ganduri si ii consider direct responsabili.
Inca putin si o sa ziceti ca sunt mai vinovati decat cel care v-a tepuit. De ce ar fi responsabilitatea lor sa protejeze oamenii de escroci? Ofera servicii direct proportionale cu preturile cerute. Nu vreau sa va supar insa ati avut suspiciuni de cand ati vazut pachetul, mi-e greu sa inteleg de ce ati acceptat sa il ridicati. Plateati 15-20 de lei returnarea, era o paguba suportabila.

De ce nu implementeaza si acea facilitate e problema managementului si e alta discutie.
Ultima modificare: Vineri, 13 Februarie 2015
Ares-3, moderator
Banii nu sunt o problema pt mine,crede-ma.Ma deranjeaza politica de functionare o postei romane si lipsa lor de seriozitate,modul in care opereaza si regulile lor de rahat ce nu ofera siguranta clientului.Preturile lor sunt chiar mai mari decat a altor firme private de curierat iar serviciile lasa de dorit,asa ca e normal sa-i acuz si sa le cer explicatii si poate chiar daune.Daca nu sunt capabil sa ofere niste servicii sigure si de calitate,sa se desfinteze,la urma urmei sunt platiti din banii publici,ca si contribuabil eu nu sunt multumit de serviciile lor.Cel putin din punct de vedere moral,mergand inapoi la ei cu dovada ca am fost inselat,nu trebuia sa livreze banii unui infractor si atunci ma intreb,daca sistemul asta e asa putred si infect,merita oare noi ca si cotribuabuli sa mai fim corecti?!
Eh, nu sunt platiti din bani publici... discutia a deviat rau.
Revenind la subiect: aveti dreptul sa ii dati in judecata pentru daune sau sa le faceti plangere penala. In opinia mea ar fi demersuri inutile insa, cum am zis, dvs. actionati cum credeti de cuviinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Furt - posta romana Robertx Robertx Am primit un colet astazi cu o palarie pe care o comandasem online acum cateva saptamani si surpriza, cutia era goala, decupata frumos cu cutter-ul. (nu-mi ... (vezi toată discuția)
Demersuri - posta romana victoria75 victoria75 Va rog daca se poate cateva sfaturi la problema mea. Trebuia sa primesc un colet prin serviciul factaj (curier al postei,iti aduc coletul ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)