Casa in care stau acum cu familia, a fost construita de mine si de parintii mei.
Dupa moartea tatalui meu, jumatatea acestuia din casa s-a impartit intre mama mea si noi, cei 4 copii.
Mama a hotarat sa-mi treaca si jumatatea ei pe nume, si in momentul acesta eu detin 7/10 din casa.
Acum am probleme cu fratii, care au si ei parte, si care ma ameninta cu judecata.
V-as multumi daca m-ati sfatui ce sa fac.Ce pot face ei in momentul asta?
va pot raspunde la intrebarea dvs ., daca-mi spuneti ce fel de act a incheiat mama dvs ?
v-a cedat partea dansei din casa printr-un contract de vanzare-cumparare intre dansa si dvs ?
in acest caz, fratii dvs nu pot face nimic, intrucat mama dvs poate dispune cum vrea de averea dansei .
daca este vorba de un act de donatie, at fratii , la decesul mamei vor putea ataca in instanta acest act .
Nu stiu ce intelegeti dvs. prin "a dispune" de casa. daca va referiti la folosinta, desigur ca au dreptul, deoarece sunteti coproprietari si oricare dintre acestia pot sa-si exercite deptul lor. In nici un caz nu pot dispune in sensul instrainarii imobillui, pentru acest lucru trebuie fie acordul tuturor coproprietarilor, fie instrainarea doar a cotei parti detinute. Situatia poate fi rezolvata oricind printr-o sistarea de indiviziune, caz in care dvs. puteti solicita atribuirea intregului imobil, cu achitarea unei sulte corespunzatoare cotelor de proprietate catre ceilalti coindivizari. In acest fel puneti capat oricaror probleme.