avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Casa in care stau acum cu familia, a fost construita de mine si de parintii mei.
Dupa moartea tatalui meu, jumatatea acestuia din casa s-a impartit intre mama mea si noi, cei 4 copii.
Mama a hotarat sa-mi treaca si jumatatea ei pe nume, si in momentul acesta eu detin 7/10 din casa.
Acum am probleme cu fratii, care au si ei parte, si care ma ameninta cu judecata.
V-as multumi daca m-ati sfatui ce sa fac.Ce pot face ei in momentul asta?
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 19:51, 15 Iunie 2009
Momentan sunteti in coproprietate cu fratii dumneavoastra pe acel imobil....deci ei pot cere iesirea din indiviziune. In acest caz, fie va intelegei pe cale amiabila, fie se ajunge la instanta de judecata.
Cum dumneavoastra detineti 7/10 din acel imobil, daca acesta nu este partajabil in natura , va trebui sa platiti fratilor sulta , reprezentand contravaloarea partilor pe care ei le detin.
Pai eu nu am de unde sa le platesc partea lor, deci probabil ca o sa se imparta casa si terenul.
Exista si varianta ca dumneavoastra sa primiti casa , iar fratii terenul....;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune Maria Cazanaru Maria Cazanaru Buna Ziua, Va rog tare mult sa ma ajutati si pe mine sa ma lamuresc in urmatoarea speta. In urma succesiunii dezbatuta pe cale judecatoreasca, mama mea, ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune helena76 helena76 Cum trebuie sa procedez pentru iesirea din indiviziune pentru un teren pe care il detin cu fratele meu si pentru care de ani de zile platesc taxele si ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre mostenire (si posibilitatea de vanzare ) Vali2 Vali2 Buna seara, Parintii mei detineau in comun o proprietare, pt care, dupa moartea tatalui s-a facut succesiune. Mie si fratelui meu ne-a revenit cate 1/8 iar ... (vezi toată discuția)