avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Comportament de societate comerciala.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Comportament de societate comerciala.

Ce este de facut in situatia in care o S.C. care are punct de lucru intr-un apartament de bloc nu vrea sa incheie cu asociatia de proprietari conventia anuala?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:24, 14 Februarie 2015
In situatia in care, la notificarea scrisa din partea asociatiei de proprietari, proprietarii spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta din condominiu refuza incheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate in acest sens de catre comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisa si in baza constatarilor vizuale cu privire la activitatea desfasurata din punct de vedere al numarului de persoane angajate si al numarului de clienti.
Negociati ...
@amvirdan,

Ce sa negociezi si cu cine? Omul zice mai sus ca;
...S.C. care are punct de lucru intr-un apartament de bloc nu vrea sa incheie cu asociatia de proprietari conventia anuala?


Pai daca nu vrea, cu cine sa negociezi? Asa ca dai fuga la Norme, HG 1588/2007, art. 37 si vezi care este solutia:
....
(5) În situatia în care, la notificarea scrisă din partea asociatiei de proprietari,
proprietarii spatiilor cu altă destinatie decât aceea de locuintă din condominiu refuză
încheierea conventiei, sunt aplicabile criteriile stabilite si adoptate în acest sens de
către comitetul executiv al asociatiei de proprietari prin decizie scrisă si în baza
constatărilor vizuale cu privire la activitatea desfăsurată din punct de vedere al
numărului de persoane angajate si al numărului de clienti.

(6) În situatia în care, la notificarea scrisă a proprietarului, conducerea asociatiei de
proprietari refuză încheierea conventiei, este aplicabil criteriul prevăzut la art. 47 lit.
a) sau b) din Legea nr. 230/2007, după caz,cu obligatia proprietarului de a declara,
în scris, numărul persoanelor angajate sau care desfăsoară activităti în spatiul său.


Acum asta e, eu stiu ca tot as. prop. i-a dat avizul/acordul de principiu, necesar la schimbarea destinatiei locuintei, nu? A fost bine atunci...

Asa cum a scris si dl. cons.jr. mai sus, nu mai stati pe ganduri, convocati com. ex. discutati si dati o decizie - asa cum "vedeti" dvs. lucrurile. Decizia o afisati la avizier si ca sa nu zica ca sunteti ... (era sa scriu o expresie urata), trimiteti si vecinului cu SC o scrisoare cu AR Decizia in cauza, apoi, luna de luna repartizati cheltuielile pe lista de plata.
Daca nu vrea sa achite obligatiile de plata repartizate, dupa 3-4 luni intocmiti diosar in instanta prin care solicitati si retragerea acordului de schimbare a destinatiei de transformare.

Dvs. trebuie sa aveti grija sa aveti inregistrate toate demersurile/invitatiile facute si trimise SC in vederea incheierii Conventiei, conf. prev. L 230/2007, art. 37.

In rest ura si la gara, nu tre' sa te rogi de cetatean...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sponsorizare fond de reparații Viorel_Lucaciu Viorel_Lucaciu La parterul blocului este în chirie o firma tip CAZINOU, care urmează sa primească avizul de funcționare . Pentru aceasta, firma solicita avizul ... (vezi toată discuția)
Firma- taxe pentru sediu social mova mova Buna ziua, As dori sa stiu daca este legal ca asociatia de proprietari sa perceapa taxe lunare(200 ron) pentru o firma cu sediu social in bloc. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Legi facute de locatarii din bloc alex_21 alex_21 Curand mi-am schimbat punctul de lucru intr-un apartament din zona Universitatii. Ce m-a suprins este ca presedintele blocului mi-a spus ca asociatia de ... (vezi toată discuția)