avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Act vanzare cumparare masina
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Act vanzare cumparare masina

Buna seara ,
Cineva spunea zilele acestea ca in ce priveste vanzarea cumpararea masinilor sa schimbat ceva in legislatie astfel :
1.Vanzatorul anunta scris politia de vanzarea masinii si numele noului propietar.
2.Actul de vanzare cumparare nu mai este valabil doar 30 zile astfel cumparatorul nu mai poate fi obligat sa imatriculeze masina pe numele lui in 30 zile si sa schimbe certificatul de imatriculare.
3. In baza actului de vanzare cumpare in cazul in care certificatul de imatriculare este retinut ,cumparatorul il poate ridica el de la politie si nu doar propietarul de drept cum era pana acum.
4.Faptul ca vechiul propietar sau politia nu il poate obliga pe cumparator sa imatriculeze masina pe numele sau si ca politia nu ii mai poate ridica certificatul pentru neamatricularea in 30 de zile.

Sunt reale aceste aspecte si prin ce legislatie au fost reglementate?
Cel mai recent răspuns: Cătalin criatian , utilizator 16:29, 20 August 2018
@tzuku51 nu ati citit ce s-a scris mai sus? Da, noul proprietar este obligat sa declare si la DRPCIV dar nu exista o sanctiune. Iar trecerea auto pe numele cumparatorului se face doar daca a fost platita taxa de prima inmatriculare/poluare/timbru de mediu, etc. Noul prop. poate circula cu auto. dar are nevoie de un contract prin care se transmite folosinta (chirie, comodat).
Am și eu o întrebare. Am achiziționat un automobil. Am încheiat cu vânzătorul un contract de înstrăinare dobândire a unui mijloc de transport cu vânzătorul. Problema este ca cea care a completat acest contract mi a trecut la domiciliu reședința mea. Când m am dus s-o declar și s o Înmatriculez mi s a spus ca este greșit contractul și ca mașina se va înmatricula la domiciliul meu(reședință este în București și domiciliul în Craiova) iar pe contract la rubrica domiciliu este trecuta reședință.... Sa precizez și ca fostul proprietar este plecat în Spania. Pana la urma eu sunt noul proprietar și vreau sa fiu corect, în pas cu legea. Cum sa procedez?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radierea masinii in 30 zile ADRIANA PRICOPE ADRIANA PRICOPE In contractul de vanzare-cumparare a autoturismului este prevazut ca transferul de proprietate se face la momentul platii integrale. Obligatia de radiere a ... (vezi toată discuția)
Radierea in 30 de zile oliver85 oliver85 daca nu faci radierea masinii in 30 de zile de la cumparare ce consecinte poate atrage? (vezi toată discuția)
Furt de identitate sau doar hotie - masina vanduta, asigurare incheiata de noul proprietar pe numele meu mihai mihai2008 mihai mihai2008 Buna ziua! acum 2 luni si jumatate mi-am vandut masina cu toate actele in ordine. Certificat fiscal, contract v-c, inclusiv completat in talon ca masina a fost ... (vezi toată discuția)