avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de vanzare cumparare de mana
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de vanzare cumparare de mana

Stie cineva sa-mi spuna daca este valabil un act scris de mana de vanzare cumparare a dreptului de folosinta in concesiune al unui loc de veci incheiat in anul 1979 intre mama mea si o matusa care ulterior a decedat, semnat si de catre un martor care este inca in viata. Precizez ca pe actul de concesiune erau trecute ambele numai ca ulterior intre cele doua a intervenit actul mai sus mentionat. Are valabilitate astazi un astfel de act?
Cel mai recent răspuns: elena.lixandru , utilizator 18:05, 15 Februarie 2015
Sa clarificam ,ori este vorba despre act scris de mana de vanzare cumparare,ori drept de concesiune
Daca este vorba despre contract de concesiune loc de inhumare ,acesta nu poate face obiectul unui contract de vanzare cumparare
Va multumesc pentru raspuns. Este vorba despre un act de concesiune pe numele a doua persoane: mama si o matusa de a ei. Aceasta matusa a vandut mamei in baza unui act scris de mana dreptul ei la folosinta locului de veci. Acum se pune problema sa pierdem dreptul la concesiune deoarece pe actul de concesiune inca figureaza mama si matusa care a murit in anii 80 si preotul nu vrea sa recunoasca concesiunea locului pentru ca nu s-a facut succesiunea in termen de trei luni de la decesul matusii. Intre timp noi am descoperit acest act scris de mana in care matusa inca in viata ii vinde mamei partea sa de concesiune. Este valabil acest act scris de mana? Va multumesc.
Nu inteleg, ce treaba are popa aici?! Si ce calitate?!
E cimitir privat, construit pe terenul proprietate al popii?!
Sau e cimitirul obstii (sat/oras), situatie in care se baga-n treaba cei de la primarie?!
Ultima modificare: Duminică, 15 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Pai, cimitirul este al parohiei, locurile de veci sunt date in concesiune si preotul spune ca mama nu mai are dreptul la locul de veci pentru ca actul de concesiune fiind pe numele amandoura si una din parti este decedata trebuie sa facem dovada ca mama este singura mostenitoare a matusii ceea ce este imposibil de demonstrat dupa 35 de ani, nefiind facuta succesiunea in tremen de trei luni de la decesul matusii. Dar mama a incheiat acel act scris de mana in care matusa ii lasa mamei partea ei. inainte de a ma duce sa ma cert cu preotul voiam sa stiu daca actul acela este valabil....Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Loc de veci fara acte - intrare in legalitate marshanna marshanna Buna ziua, Este vorba despre un loc de veci ale carui acte nu stiu pe unde ar putea fi. Asadar, in urma cu vreo 50 de ani, familia de pe mama mea a ... (vezi toată discuția)
Cadastru loc de veci stroeromina2005 stroeromina2005 Buna ziua.As dori sa stiu daca trebuie facut cadastru la locul de veci ,sau se poate face in momentul in care se vrea a fi vandut? (vezi toată discuția)
Cum se poate afla daca un loc de veci a fost vindut Iohanna Iohanna Buna ziua, Mama mea are pe numele ei un act de concesiune pentru un loc de veci la Cimitirul Bellu. Mama este in viata, dar senila. In ultimul timp nu vrea sa ... (vezi toată discuția)