am doi copii. In anul 2009 am divortat de sotul meu.Fiecare am luat un copil spre crestere si educare. Am cazut de comun accord sa nu avem pretentii materiale El a plecat in Italia cu copilul insa dupa ce s a recasatorit a uitat de responsabilitati. Copilul ca sa si poate continua studiile a plecat si s a angajat sa se poata intretina. Are 20 ani. Cel de al doilea copil care se afla la mine are 10 ani. Pentru ca nu s a achitat de obligatiile ce ii reveneau fata de primul copil am decis sa deschis actiune pentru pensie alimentara pentru copilul care in present este la mine. (copilul care era incredintat la el doreste sa se intoarca la vara la mine pentru ca nu mai faca fata stresului). Stiu unde lucreaza, venitul. Credeti ca daca as deschide actiune pentru pensie alimentara si am castig de cauza cei din italia vor respecta decizia instantei romana si vor pune in aplicare in sensul ca ii vor face poprire pe salar? Va multumesc si astept raspuns.
buna seara...am deschis actiunea pentru plata pensiei alimentare...pentru copilul minor de 10 ani....am inteles ca judecatorii au doua variante, ori formeaza o comisie care sa aprobe sa ceara de la firma care este salariul sau simplifica actiunea si il obliga pe tatal minorului la plata unei pensii alimentare calculata la venitul minim pe economie din Romania.....Ce ma sfatuiti sa fac? sa scriu o intampinare in care ce sa motivez? Problema este ca eu nu am nici un nr de cont care sa il dau instantei...eu am scris in actiune, adresa unde locuieste, firma la care lucreaza precum si nr. lui de telefon...Si dupa ce va fi oblgat sa plateasca aceasta pensie minorului, pe care el cu siguranta de bunavoie nu o va plati, eu la cine trebuie sa apelez?
revin si completez ....nu dispun financiar pentru a angaja un avocat....dar as putea consulta anumite articole sa ma ghidez.....e greu....intreb in stanga si in dreapta, un sfat aici, ca sa pot face ceva.....indiferenta lui afecteaza mult copiii....dar asta oricum nu pasa nimanui