Buna ziua,
Va rog , daca la 1.07 ies la pensie am dreptul la concediu integral sau numai pentru lunile in care am fost in activitate ?
Pot sa iau concediu efectiv sau numai plata aferenta zilelor?
-Conducerea unitatii( de stat) imi poate refuza efectuarea concediului ?
-Cu cate zile inainte se elibereaza adeverinta pentru Casa de pensii,privind contributia la pensii(salarii, sporuri)
-Va rog baza legala .
Multumesc anticipat!
Din cate stiu eu concediul de odihna se acorda proportional la numarul de luni lucrate dintr-un an.Puteti beneficia de toate zilele de concediu pana la ziua Z,dar la ultimul salar vi se opreste o suma de bani ce reprezinta numarul de zile din concediu efectuat in plus fata de ce aveati dreptul.Concediul de odihna este un drept al salariatului si se acorda obligatoriu,pe baza unei planificari sau la cerere.O zi buna.
Aveti dreptul la CO aferent perioadei 01.01. - 01.07.
In cazul in care nu vi se acorda CO aferent acestei perioade, atunci la incetarea c.i.m. angajatorul are obligatia sa va compenseze in bani CO neefectuat.
art.146 C.mun.
....
(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Ma poate concedia angajatorul avan in vedere ca mai am cateva luni pana la pensie la limita
de varsta in cazul rufuzului de a indeplini o sarcina de serviciu( cooptarea intr-o comisie)
Baza lega .
Multumesc pentru raspunsuri!
Nu exista text de lege care sa-i interzica unui angajator sa faca asa ceva.
Prin urmare, exista posibilitatea de a fi concediata inainte de data iesirii la pensie.