avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Opinii despre avocatnet.ro avem o diferenta, este?
Discuție deschisă în Opinii despre avocatnet.ro

avem o diferenta, este?

[ link extern ]

Tribunalul de de Mare Instanță din Paris a decis în ședința din 30 ianuarie 2015 închiderea domeniului Avocat.net, deținut de societatea Jurysistem, și ștergerea numelui de domeniu, întrucât, așa cum a susținut și reclamantul – Consiliul Național al Barourilor din Franța, acesta este de natură a crea confuzie în mintea publicului, informează Legalis.net.

Instanța a considerat că societatea este vinovată de practici comerciale înșelătoare, interzise de art. 121-1 L din Codul consumatorului, prin includerea pe site-ul Avocat.net a sloganului: ”Sistemul nr. 1 de comparație între avocați din Franța” (le comparateur d’avocats n°1 en France), și a obligat societatea la eliminarea și interzicerea folosirii acestuia, întrucât comparația este făcută doar între avocații înscriși pe site, nu între toți avocații din Franța, așa cum reiese din slogan.

De asemenea, Tribunalul a considerat că utilizarea denumirii Avocat.net, fără menționarea editorului, este de natură a induce publicul în eroare, lăsând utilizatorii să creadă că site-ul este operat de persoane desemnate de avocați sau că toate serviciile oferite pe site provin de la avocați. Însă, unele servicii sunt oferite de persoane ce nu dețin această calitate, fără a exista informații în acest sens.
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 20:10, 14 Februarie 2015
Bună seara,

Sigur, avem o diferență. În toate cazurile, însă, chiar și site-ul menționat acolo merge mai departe. Din cate știu eu, instanta a acordat acolo un termen pentru continuarea activității site-ului pe un alt numele domeniu.

Mulțumim pentru grija :console:. Cel puțin cata vreme sunt implicat eu un activitatea acestui site, comunitatea va merge mai departe și se va menține la același nivel extrem de ridicat ca și pana acum.

O seara buna.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este complicat sa lucrez legal in franta? kpas2005 kpas2005 Vreau sa merg ,in Paris ...si ma intreb cat o sa fie de complicat ,si ce formalitati va trebui sa pacurg ,sa pot lucra legal.Am gasit cate ceva pe internet ... (vezi toată discuția)
Actiune a politiei romane in franta GEO GEO GEO GEO GEO GEO buna ziua, va rog sa informati pe site-ul dvs despre actiunea pe care o face politia romana in franta la ora actuala la adresa romanilor care sunt stabiliti ... (vezi toată discuția)
Avocat real? lazealiviu lazealiviu As dori sa stiu cum pot afla daca un anume avocat este cu adevarat avocat si nu e inselaciune. Mentionez ca am doar numele lui, nu stiu in care barou este ... (vezi toată discuția)