avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Procesul lui Ion rolul de Judecator
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Procesul lui Ion rolul de Judecator

Buna! Sunt in clasa a X-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Eu joc rolul judecatorului si nu prea stiu ce am de facut si nici nu am habar ce lucruri ar trebui sa spun. Ma puteti ajuta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:13, 15 Februarie 2015
Pai draga domnisoara, n-ar trebui inceput prin a citi romanul?
Ca daca l-ati citit nu cred ca e greu.
Da' ce zice acuzarea?
Ca asa incepe un proces, cu o jalba catre jude si daca sunteti jude, la d-voastra e plangerea :)
Revin. Cu privire la cererea de ajutor.
Multi stiu despre romanul lui Rebreanu doar ca eroul a murit inainte sa se pronunte divortul de Magda Catone (e vorba de actorul Serban IONESCU, cel care a interpretat pe Ion al Glanetasului).
Talmes-balmesul nu-i intamplator, cam asa e in capul multor romani
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
Se pare ca toata echipa a solicitat sprijinul Forumului avocatnet.
www.avocatnet.ro/content/for...

www.avocatnet.ro/content/for...
eu vrea sa stiu care sunt lucrurile standard pe care le spune un judecator,nu am probleme in ceea ce priveste romanul.
Esti norocoasa, judecatorul nu spune prea multe :) Mai mult asculta ce au de zis partile, adica avocatul, procurorul si Ion.

Am gasit un material care descrie rolul judecatorului si te poate lamuri cam cum decurge un proces, sa tii cont macar de chestiile astea doua:

- Judecătorul dă şanse egale de exprimare părţilor, pentru a-şi face o imagine clară asupra procesului
- Judecătorul păstrează o atitudine echidistantă faţa de părţile din proces

[ link extern ]
Inculpatul are dreptul sa vorbeasca, ii dai cuvantul la sfarsit dar sa tii cont ca nu mai are nimeni dreptul sa ii puna intrebari.

Dupa ce vorbeste si Ion dai verdictul in functie de cum consideri tu ca si-au facut treaba procurorul si avocatul (care a avut argumente mai bune): vinovat sau nevinovat.

E bine ca stii romanul, nu te pot duce de nas procurorul si/sau avocatul :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lon, proces literar vaicarina vaicarina sunt in calsa a-10-a si avem de pregatit un proces literar, iar eu sunt avocat al acuzarii Vasile Baciu. Daca imi puteti spune care sunt capetele de acuzare ... (vezi toată discuția)
Cine este prezent la un proces juridic? AlexOlaru AlexOlaru Buna ziua, sunt nou in comunitatea asta si am nevoie de ajutor. Am de facut un proces literar la un roman, mai exact Ion de Liviu Rebreanu si nu stiu cum sa ... (vezi toată discuția)
Proces literar - avocatul acuzarii lui ion Florina347 Florina347 Salut! Sunt in clasa a 10-a,iar pentru scoala avem de facut un proces literar pe baza romanului Ion de Liviu Rebreanu.Am vazut ca a fost postate 2 intrebari de ... (vezi toată discuția)