Ieri noapte in jurul orelor 23:00 am accidentat de persoane un barbat de 30 de ani si fiica acestuia de 5 ani. Accidentul a a avut loc in localitate, viteza cu care circulam era in jur de 80 km/h.
Cele 2 victime au incercat sa treaca strada in fuga (barbatul purta fetita in brate) prin loc nepermis (la aprox 50m inainte de trecerea de pietoni), am incercat sa-i evit franand si tragand de volan stanga, masina s-a oprit pe contrasens aproape de marginea carosabililui).
Fetita este bine (are o vanataie de la cazatura).
Barbatul are traumatism cranian + cateva contuzii & zgarieturi.
Politia mi-a recomandat sa ma inteleg cu el, nu stiu daca va fi de acord si nici nu stiu cum se procedeaza, as avea nevoie de ceva sfaturi in aceasta privinta.
Inca nu am dat declaratia la politie penru ca eram in stare de soc in urma accidentului.
In urma accidentului am fost agresati (eu, sotia + inca 2 prieteni care ne insoteau) fizic si verbal de un grup de localnici, acest lucru nu a incetat nici dupa sosirea primului echipaj de politie(politia din comuna respectiva), a fost agresat de asemenea si echipajul de pe ambulanta precum si alte persoane care se aflau in trafic. Intrebarea mea este: pot sa mentionez agresiunile in declaratia pe care o voi da? Agresorii sustin ca au fost martorii accidentului si ca l-am acrosat de pe marginea drumului, lucru contrazis de toate probele.
Depinde daca patile vatamate vor formula plangere prealabila sau nu, aceasta si in functie de numarul de zile de ingrijir medicale care se va acorda. Daca numarul de zile de ingrijiri medical este peste 60 de zile, actiunea penala se pune in miscare din oficiu. Din cele relatate de dvs. se poate ca, in curusl cercetarii penale sa se constate ca accidentul s-a datorat culpei comune ( pe de o parte dvs. ati circulat cu depasirea vitezei legale in localitate, pe de alta parte victima a traversat prin loc nepermis). Daca se declanseaza urmarirea penala , atunci partile vatamte se pot constitui si parti civile, pentru despagubiri. Doar acest aspect poate fi rezovat si pe cale amiabila. In cazul in care numarul de ingrijiri medicale este sub 60, si ajungeti la o intelegere cu victima/ele, atunci va puteti impaca, acest lucru avind drept consecinta inalturrarea raspunderii penale ( fapt ce poate interveni chiar daca actiunea penala a fost pusa in miscare) . Ar trebui sa vedeti ce acte a intocmit politia la fata locului.
In ce privesc celelalte fapte ( agresiuni fizice, injuririi) savirsite de terte persoane, ele pot fi sesizate distinct la politie, care le va cerceta si va dispune masuri corespunzatoare.
buna ziua ,
speta pare oarecum simpla dar avind in vedere ca este vorba de om care este imprevizibil aveti mare grija cum se pune problema .
Sfatul meu este sa aveti grija ce declarati ,daca puteti pentru siguranta luativa si un avocat si la momentul potrivit cereti si o expertiza pentru a se contura mai bine vinovatia ,
daca actele medicale sunt sub 60 zile mare grija la intelegerea cu partile ,daca se ajunge la aceasta intelegerea si veti fi exonerat de raspunderea penala aveti grija cum si ce fel de acte incheiati in acest sens .
fata de tertele persoane care vau injuriat si agresat faceti plingere la politie .
multa bafta si nu uitati de avocat
Va multumesc pentru raspunsuri. Astazi am aflat ca persoana se afla in stare avansata de ebrietate, am inteles ca asta e in avantajul meu, imi puteti explica in ce fel afecteaza acesasta evolutia lucrurilor? Va multumesc.
Faptul ca pietonul era in stare de ebrietate in unele cazuri poate sa ajute, in altele nu. Depinde de conditiile concrete in care s-a produs accidentul.