avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - vatamare corporala

Buna ziua,

Ieri noapte in jurul orelor 23:00 am accidentat de persoane un barbat de 30 de ani si fiica acestuia de 5 ani. Accidentul a a avut loc in localitate, viteza cu care circulam era in jur de 80 km/h.
Cele 2 victime au incercat sa treaca strada in fuga (barbatul purta fetita in brate) prin loc nepermis (la aprox 50m inainte de trecerea de pietoni), am incercat sa-i evit franand si tragand de volan stanga, masina s-a oprit pe contrasens aproape de marginea carosabililui).
Fetita este bine (are o vanataie de la cazatura).
Barbatul are traumatism cranian + cateva contuzii & zgarieturi.
Politia mi-a recomandat sa ma inteleg cu el, nu stiu daca va fi de acord si nici nu stiu cum se procedeaza, as avea nevoie de ceva sfaturi in aceasta privinta.
Inca nu am dat declaratia la politie penru ca eram in stare de soc in urma accidentului.

In urma accidentului am fost agresati (eu, sotia + inca 2 prieteni care ne insoteau) fizic si verbal de un grup de localnici, acest lucru nu a incetat nici dupa sosirea primului echipaj de politie(politia din comuna respectiva), a fost agresat de asemenea si echipajul de pe ambulanta precum si alte persoane care se aflau in trafic. Intrebarea mea este: pot sa mentionez agresiunile in declaratia pe care o voi da? Agresorii sustin ca au fost martorii accidentului si ca l-am acrosat de pe marginea drumului, lucru contrazis de toate probele.

Orice sfat este binevenit.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
exxelar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:48, 19 Iunie 2009
Depinde daca patile vatamate vor formula plangere prealabila sau nu, aceasta si in functie de numarul de zile de ingrijir medicale care se va acorda. Daca numarul de zile de ingrijiri medical este peste 60 de zile, actiunea penala se pune in miscare din oficiu. Din cele relatate de dvs. se poate ca, in curusl cercetarii penale sa se constate ca accidentul s-a datorat culpei comune ( pe de o parte dvs. ati circulat cu depasirea vitezei legale in localitate, pe de alta parte victima a traversat prin loc nepermis). Daca se declanseaza urmarirea penala , atunci partile vatamte se pot constitui si parti civile, pentru despagubiri. Doar acest aspect poate fi rezovat si pe cale amiabila. In cazul in care numarul de ingrijiri medicale este sub 60, si ajungeti la o intelegere cu victima/ele, atunci va puteti impaca, acest lucru avind drept consecinta inalturrarea raspunderii penale ( fapt ce poate interveni chiar daca actiunea penala a fost pusa in miscare) . Ar trebui sa vedeti ce acte a intocmit politia la fata locului.
In ce privesc celelalte fapte ( agresiuni fizice, injuririi) savirsite de terte persoane, ele pot fi sesizate distinct la politie, care le va cerceta si va dispune masuri corespunzatoare.
buna ziua ,
speta pare oarecum simpla dar avind in vedere ca este vorba de om care este imprevizibil aveti mare grija cum se pune problema .
Sfatul meu este sa aveti grija ce declarati ,daca puteti pentru siguranta luativa si un avocat si la momentul potrivit cereti si o expertiza pentru a se contura mai bine vinovatia ,
daca actele medicale sunt sub 60 zile mare grija la intelegerea cu partile ,daca se ajunge la aceasta intelegerea si veti fi exonerat de raspunderea penala aveti grija cum si ce fel de acte incheiati in acest sens .
fata de tertele persoane care vau injuriat si agresat faceti plingere la politie .
multa bafta si nu uitati de avocat
Trebuie demonstrat ca depasirea vitezei legale nu este cauza accidentului.
Va multumesc pentru raspunsuri. Astazi am aflat ca persoana se afla in stare avansata de ebrietate, am inteles ca asta e in avantajul meu, imi puteti explica in ce fel afecteaza acesasta evolutia lucrurilor? Va multumesc.
Faptul ca pietonul era in stare de ebrietate in unele cazuri poate sa ajute, in altele nu. Depinde de conditiile concrete in care s-a produs accidentul.

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Cod rutier vs noul cod penal dosoftei dosoftei buna ziua stimati avocati vin in fata dvs cu o dilema care mie in mod personal imi este usor putin ciudata in ciuda faptului caci nu prea am cunostinte de ... (vezi toată discuția)