avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier - vatamare corporala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier - vatamare corporala

Buna ziua,

Ieri noapte in jurul orelor 23:00 am accidentat de persoane un barbat de 30 de ani si fiica acestuia de 5 ani. Accidentul a a avut loc in localitate, viteza cu care circulam era in jur de 80 km/h.
Cele 2 victime au incercat sa treaca strada in fuga (barbatul purta fetita in brate) prin loc nepermis (la aprox 50m inainte de trecerea de pietoni), am incercat sa-i evit franand si tragand de volan stanga, masina s-a oprit pe contrasens aproape de marginea carosabililui).
Fetita este bine (are o vanataie de la cazatura).
Barbatul are traumatism cranian + cateva contuzii & zgarieturi.
Politia mi-a recomandat sa ma inteleg cu el, nu stiu daca va fi de acord si nici nu stiu cum se procedeaza, as avea nevoie de ceva sfaturi in aceasta privinta.
Inca nu am dat declaratia la politie penru ca eram in stare de soc in urma accidentului.

In urma accidentului am fost agresati (eu, sotia + inca 2 prieteni care ne insoteau) fizic si verbal de un grup de localnici, acest lucru nu a incetat nici dupa sosirea primului echipaj de politie(politia din comuna respectiva), a fost agresat de asemenea si echipajul de pe ambulanta precum si alte persoane care se aflau in trafic. Intrebarea mea este: pot sa mentionez agresiunile in declaratia pe care o voi da? Agresorii sustin ca au fost martorii accidentului si ca l-am acrosat de pe marginea drumului, lucru contrazis de toate probele.

Orice sfat este binevenit.

Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2009
exxelar, utilizator
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 18:48, 19 Iunie 2009
Poate sa-mi spuna cineva cam cat dureaza un proces de acest fel (se pare ca victima nu vrea o rezolvare amiabila / doreste sa ma "stoarca" de bani) si care este sentinta cea mai defavorabila pe care o pot primi?
Doresc sa stiu la ce sa ma astept.

Va multumesc.
BUNA ZIUA ,
inarmati/va cu calm si rabdare daca nu este de inteles cu victima poate dura cevavreme ,
de preferat sa va luati un avocat care sa se ocupe ca poate dura si un an de zile daca parcuge toate caile de atac .
Persoanele accidentate trebuie sa faca plangere panala impotriva dvs. in termen de doua luni si sa depuna la dosar si un certificat medico-legal. Se vor constitui si parte civila in procesul penal. Din cate spuneti, e posibil sa se aprecieze ca exista o culpa comuna, atat a dvs. prin depasirea vitezei legale in localitate, dar si a tatalui, care a traversat strada prin loc nepermis.
Financiar, veti fi acoperit prin asigurarea RCA a masinii dvs. cu conditia de a solicita instantei ( asta daca se va ajunge pana acolo) sa introduca firma de asigurari in proces in calitate de Asigurator. Va trebui ca avocatul dvs. sa mentioneze dispozitiile legale care prevad obligatia de plata a sumelor care vor fi admise de instanta catre victime.
Partea mai proasta va fi in cazul in care vi se va retine o culpa in producerea accidentului , instanta va va condamna fie la o amenda, fie la cateva luni de inchisoare, cu suspendare, dar veti pierde carnetul de conducere timp de un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Controverse cu privire la o solutie de netrimitere in judecata cezarad cezarad Am o nelamurire mare pe care vreau sa o dezbat cu dvs. O speță sună în felul următor: O persoană accidentează în interiorul unei localități o altă ... (vezi toată discuția)
Certificat medico-legal ContSters101377 ContSters101377 in cazul in care 2 parti decid sa se impace, in urma unui accident cu vatamare corporala, in fata unui notar, iar victima decide totusi dupa impacare ... (vezi toată discuția)
Cod rutier vs noul cod penal dosoftei dosoftei buna ziua stimati avocati vin in fata dvs cu o dilema care mie in mod personal imi este usor putin ciudata in ciuda faptului caci nu prea am cunostinte de ... (vezi toată discuția)