avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuzul procurorului sau o simpla greseala pt ca este ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuzul procurorului sau o simpla greseala pt ca este incepator

Buna ziua. Am si eu o mare nelamurire cu un caz siplu care a fost solutionat din pct-ul meu de vedere abuziv sau a fost os impla greseala. In luna martie 2014 am primit un containar cu marfa din china.La perchizitia vamesilor din port au selectat 2 produse ca find copii ale unor brenduri ce atig dreptul de autor. Apoi marfa respectiva sa comfiscat si a urmat o ancheta de care sa ocupat garda de coasta. Am fost citat sa ma prezint la garda de coasta pt declarati.Am dat declarati exact cum am comandat marfa respectiv firmele cu care am lucrat si care mi-au trimis marfa.Toate bune si frumoase pana aici. Domnul care lua declarati de la garda de coasta a fost un domn de nota 10 si care mia explicat cu amanunte ce se poate intapla in cazul meu.Apoi mia explicat ca sa trimis doua scrisori catre brandurile respective pt a informa autori cu drept de auurortor ca exista copii ale respectivelor produse. AUTORUL NR 1 a raspuns ca marfa respectiva este copii ale produselor sale si ca solicita distrugerea .AUTORUL NR 2 A RASPUNS CA NUL INTERESEAZA DE ACESTE COPII ALE MARCI SALE. Apoi a urmat o perioada in care dosarul a fost trimis catre parchet.Acum urmeaza partea interesanta. Domnul procuror fiind nou a durat mai mult pana a finalizat acest dosar. SI la finalizarea dosarului surpriza mare pt mine. Domnul procuror a finalizat dosarul cu distrugerea ampelor brenduri desi unul dintre autori a raspuns ca nul intereseaza. Mam prezentat la domnul procuror cu raspuns si respectiv hartia cu care am fost informat cu solutionarea dosarului. IAM spus pct meu de vedere si mi sa spus ca poate exista o greseala si ca este posibil sa nu fii citit bine dosarul urmand ca sa-l contactez dupa cateva zile.Ceea ce ma intereseaza pe mine este sa-mi recuperez ,marfa care nu a raspuns autorul.Am hotarat totusi sa astept si sa-l contactez cum am stabilit.Desi mai multi prieteni mau sfatuit sa ma prezint cu un avocatul sa rezolv acest caz.Acum ma intereseaza daca o greseala poate fii reparata de procurorul care a anchetat si finalizat cazul sau sa gresit intentionat..VA MULTUMESC SI ASTEPT SI SFATUL VOSTRU
Cel mai recent răspuns: anticoade , utilizator 20:12, 15 Februarie 2015
solutia data de procuror se poate contesta la prim procuror care va decide daca procurorul de caz a actionat in conformitate cu legea sau nu.
PROCURORUL RESPECTIV CARE A FINALIZAT CAZUL MA SFATUIT SA MAI ASTEPT CATEVA ZILE SA MAI CITEASCA O DATA DOSARUL, Cunosc faptul ca am 20 de zile sa contest aceasta decizie.In cazul in care a gresit mia explicat in termeni lor ca va aplica ceva pt bunuri nu am inteles foarte bine ceea ce a vrut sa spuna. Desi am vb cu dansul daca sa trimit avocatul cu atacarea sentintei.Mia raspuns sa astept cateva zile
este un caz care si un copil de clasa 1 poate sal rezolve daca-l citeste cu atentie.Sunt 2 foi a4 si alte 2 declaratile mele

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare la fata locului din partea instantei flamingo flamingo Am avut un dosar penal care dupa 3 ani desi au fost depuse acte si probe ale savirsirii de infractiuni conform art .cod penal 217 si 220 sa dat N.U.P.chit ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua nu gasesc rezolvarea la urmatoarea situatie : in anul ... eugarizan eugarizan Buna ziua Nu gasesc rezolvarea la urmatoarea situatie : In anul 2020 s a deschis dosar penal pentru distrugere in urma unei plangeri a subsemnatului ... (vezi toată discuția)
Procedura post-nup, admitere studiere dosar penal caroll caroll Buna ziua. Am solicitat aprobare Parchetului, pentru studierea dosarului de cercetare penala, in care am avut calitatea de parte vatamata, la un an dupa ... (vezi toată discuția)