avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 975 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... CI Curatela persoana handicap
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

CI Curatela persoana handicap

Buna ziua, as dori sa stiu daca o persoana, desemnata de judecatorie, ca si curator poate reprezenta o persoana cu grad 3 de handicap, in vederea luarii in spatiu al altei persoane pentru obtinerea CI. Pe foaia primita de la judecatorie scrie ca il poate reprezenta in fata autoritatilor publice. Persoana cu handicap este tata, curatorul este mama, persoana care are nevoie de CI, sunt eu. In contractul de casa este doar tata trecut. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ymann , utilizator 19:57, 16 Februarie 2015
In situatia prezentata,mama dvs poate sa il reprezinte pe tatal dvs unic proprietar al imobilului,in vederea intocmirii formalitatilor legale de obtinere viza de resedinta
Am fost azi dimineata la autoritatile respective, desemnate pentru buletine, si mi-au raspuns, ca curatela este doar pentru a-i reprezenta interesele personale al tatalui mei, adica doar daca are el nevoie sa isi faca CI-ul in 2054 cand ii expira sau cand il pierde, desii in actul respectiv nu scrie nicaieri de interesele lui personale. L-as fi dus in carucior cu rotile, dar nu poate sa semneze, pentru ca este paralizat pe jumatate. Ma voi duce din nou a doua zi sa le mai explic odata. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator ... hanah hanah Buna ziua Am o problema cu o curatela,eu fiind numit curator pentru mama ea fiind in varsta cu probleme de sanatate si ncadrata in grad de handicap grav cu ... (vezi toată discuția)
Curatela. obtinerea curatelei nicu001 nicu001 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat in vederea obtinerii curatelei pentru o persoana majora - 24 ani, cu diagnostic de \\"retardare ... (vezi toată discuția)
Interdictie romeo777 romeo777 buna ziua am si eu o intrebare. poate o persoana pensionata pensionata pe caz de boala sa fie curatorul unui om paralizat ?multumesc (vezi toată discuția)