avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 844 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Preluare o cota parte din pensia unui defunct.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Preluare o cota parte din pensia unui defunct.

Buna ziua, am urmatoarea intrebare pentru dvs:
Am un pensionar MAI care are o stare de sanatate precara si doctorii ne-au spus ca sa ne asteptam la ce este mai rau si sotia acestuia este pensionata pe caz de boala cu o pensie de aproximativ 380 RON. Sotia acestuia poate prelua o cota parte din pensia sotului? Daca da, unde ne putem adresa si ce trebuie facut.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: IONICA VADUVA , utilizator 12:49, 16 Februarie 2015
din cate stiu se putea sa renunte la pensia dansii si sa primeasca 1/2 dinpensia sotului.
O ruda asa a procedat doar ca nu era pensionata pe caz de boala ci la limita de varsta, pensia ei era mai mica si astfel a mai castigat 2-3sute venit pe luna peste ce avea initial, dar toate acestea sau intamplat dupa decesul sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor social melinaR melinaR buna seara am si eu o nelamurire privind asistenta sociala si ajutorul dat personelor fara venituri din parteaUE adica pachetele venite la primariile din ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl ... maryag maryag Bună ziua,ca rog dacă puteți sa ma ajutați cu un răspuns,tatăl meu a fost pensionat pe caz de boala,dar din august 2021 a fost sistata pensia deoarece ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala-cont in banca florinanton47 florinanton47 Este vorba despre o problema pe care o are o persoana in varsta in speta o matusa care este pensionata medical cu pensie sub 700 ron si care a avut un cont in ... (vezi toată discuția)