Am incheiat un contract pe care scrie onorariu, dar avocatul mi-a spus (am martori) ca va achita taxele de timbru si cheltuielile care vor mai aparea in procese (2). Unul a fost suspendat pentru ca nu am platit taxele, iar unul s-a terminat fara ca avocatul sa depuna la dosar nicio hartie care sa reprezinte cheltuieli de judecata. Imi mai pot recupera macar o parte din bani? I-am dat 3000 de euro.
Nu se platesc taxe sau alte cheltuieli ocazionate cu procesul din onorariul avocatial. Ar fi trebuit sa stipulati in mod expres in contract acest aspect.
Nu am specificat. Atunci credeam ca suntem prieteni. Ne-a calculat "onorariul" in functie de taxele pe care trebuia sa le platim. Se pare ca am fost trasi pe sfoara. Multumesc
Este atipic cum ati procedat, avocatul plateste si el la randul lui taxe din onorariul incasat catre Barou si ANAF, dupa care ramane cu un profit, nu are cum sa plateasca din profitul lui, taxele clientilor, cred ca intelegeti ca este altceva la mijloc.
Am inteles ca este ceva la mijloc, din pacate nu pot face nimic din cate se pare. Onorariul a fost calculat probabil pentru altceva deoarece suma este 9975,15 lei.