avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Concesionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Concesionare teren

Buna ziua!, as dori sa concesionez un teren de la mama mea care detine un act de imputernicire notarial de la fratii ei,pentru vanzare.Problema e ca ea nu vrea sa-l mai vanda dar poate sa-l arendeze(concesioneze)?.Indiferent de modalitate ii va fi necesara obtinerea cadastrului pe teren?.Pentru vanzarea terenului este suficienta imputernicirea data de frati ?...sau v-a trebui dezbatuta mostenirea ?.Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 20:26, 16 Februarie 2015
Nu cumva procura este data pentru dezbaterea mostenirii si ulterior vanzarea cotelor parti ce le revin mostenitorilor.
Daca in procura nu se specifica ca are voie sal arendeze nu lpoate arenda.

Avand in vedere ca informatiile transmise in primul mesaj nu sunt clare reveniti cu completari de genul cine e proprietarul terenului (daca acestea este decedat trebuie dezbatuta mostenirea), ce fel de procura este (de reprezentare sucesorala,vanzare,administrare).
Pentru arendare daca are mandat nu va trebuie cadastru si intabulare,insa pentru vanzare da.
Aveti dreptate in legatura cu proprietarul terenului,intradevar e decedat si nu are mostenitori dar pentru arendare-concesionare e nevoie de alta mandatare,din partea fratilor? Este vorba doar de o parte al terenului(care a apartinut buncilor) pt care exista titlul de proprietate.Cealalta parte a apartinut defunctului avand si pt acesta titlu de proprietate.Daca ajung la un consens, mama si unchii mei pot sa ma mandateze(notarial)pt acel teren in vederea concesionarii?.Cu stima si deosebit respect.
Numai daca sunt proprietari in act adica daca au dezbătut succesiunea după proprietari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arendare teren extravilan RotaruRazvan RotaruRazvan Buna ziua, Vreau sa arendez 12 ha teren extravilan. Pe titlul de proprietate al terenului este trecut bunicul meu care a decedat. Cum se poate face ... (vezi toată discuția)
Moștenitori legea 18/1991 miamariaa96 miamariaa96 Bună ziua! În cazul în care sunt patru moștenitori de drept pentru terenul forestier primit conform Legii 18/1991 iar doi dintre cei patru sunt decedați ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune si vanzare proprietate carry carry Rog expertiza de specialitate in cazul urmatoarei situatii: Tatal meu, in prezent decedat, a mostenit de la parintii sai, alaturi de alti patru frati si ... (vezi toată discuția)