Bună ziua!
În cazul în care sunt patru moștenitori de drept pentru terenul forestier primit conform Legii 18/1991 iar doi dintre cei patru sunt decedați în ce condiții copiii acestora pot primi partea ce li se cuvine din moștenire? E suficientă dezbaterea succesorală? Primește și soția respectiv mama copiilor cotă parte sau nu? În altă ordine de idei, pot frații să mandateze pe unul dintre ei pt. a gestiona terenul pentru care ei nu au făcut o dezbatere succesorală , deci nu au niciun act care să ateste că ei sunt proprietari? Întreb deoarece s-a întocmit un act notarial prin care unul dintre moștenitorii în viață dar și un fiu al moștenitorului decedat sunt mandatați pentru același teren forestier și nu știu dacă acest lucru este legal sau nu. Vă mulțumesc!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mostenitorii celor 2 titulari trebuie sa dezbata succesiunile.
Cota de 1/4 a fiecaruia se imparte intre sotia supravietuitoare, careia ii revine o cota de 1/4 (adica 1/16) si copii, carora le revine o cota de 3/4 (adica 3/16).
Daca va referiti la o procura de administrare, ea nu poate fi data decat cu acordul tuturor coproprietarilor. Mai exact, trebuie dezbatute cele 2 succesiuni.
"Întreb deoarece s-a întocmit un act notarial prin care unul dintre moștenitorii în viață dar și un fiu al moștenitorului decedat sunt mandatați pentru același teren forestier și nu știu dacă acest lucru este legal sau nu."
Mandatati ca sa ce?
Vor reprezenta pe ceilalti moștenitori la ocolul silvic de care aparține terenul forestier, vor întocmi acte de administrare a suprafeței forestiere, vor formula cereri de marcare și tăiere material lemnos, vor achita taxele legale, vor îndeplini formalitățile necesare realizării amenajamentului silvic necesar, vor încheia contract pt pază, vor vinde orice cantitate de material lemnos, vor încasa prețul stabilit, vor reprezenta și vor semna în numele tuturor moștenitorilor . (Aici sunt cuprinși și acei moștenitori ai celor doi moștenitori legali care sunt decedați și care nu au făcut dezbatere succesorală.) Precizez că unul dintre cei doi mandatari nu este moștenitor legal. În condițiile expuse, poate fi acesta mandatar? Vă mulțumesc!
raluk0207
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mandatar poate fi oricine.
Problema e ca potrivit art.641 Cod civil "Actele de administrare, precum încheierea sau denunţarea unor contracte de locaţiune, cesiunile de venituri imobiliare şi altele asemenea, cu privire la bunul comun pot fi făcute numai cu acordul coproprietarilor ce deţin majoritatea cotelor-părţi."