avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contabilitate afacere pe internet cu venituri in cont ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contabilitate afacere pe internet cu venituri in cont bancar

Buna ziua,
Am intentia de a infiinta un PFA (contabilitate in regim real) ce-si va desfasura activitatea pe internet si ma blochez la partea de contabilitate.

"Afacerea" mea consta in a retine un comision de fiecare data fix in urma unei colaborari intre un ofertant si un beneficiar - eu avand rol de a retine banii pana cand e gata serviciul. Platforma ce vreau sa o creez e foarte complexa, dar principiul cam acesta ar fi. Platile se vor face doar prin cont bancar.
Pentru asta inteleg ca trebuie sa completez in registrul de plati si incasari fiecare transfer pe care eu il primesc in contul meu bancar in functie de extrasul de cont si nu este nevoie de a completa facturi sau de a scoate bonuri de casa.
Dar nu stiu daca am nevoie si de alte formulare ce vor trebui completate cum ar fi registrul pentru inventar?!
Ma puteti ajuta cu mai multe sfaturi pentru o mai buna contabilizare. Caut de ceva vreme raspunsuri, dar imi este greu sa le gasesc pe cele bune de fiecare data.

Stiti si daca la infiintarea unui PFA exista reduceri pentu studenti ?

Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: aawee , utilizator 15:57, 16 Februarie 2015
Sa spunem ca X vrea sa plateasca pentru un serviciu de pe site-ul meu oferit de catre Y.
X imi va plati mie 25lei (valoarea serviciului) - timp in care X va primi totodata o factura generata automat pe email, eu urmand sa trec in registru incasari si plati valoarea de 25lei.
Dupa ce serviciul oferit de Y va fi completat si X va confirma acest lucru, eu voi transfera in contul lui Y suma de 22lei( 3 lei fiind comisionul meu ) si voi trece in registrul Incasari si Plati in dreptul rubricii Plati suma de 22lei - aici nefiind nevoie de a genera factura din cate inteleg, extrasul lunar al contului bancar fiind suficient.
Cei 3 lei ramasi mie vor reprezenta profitul net, acesta fiind impozabil.

Alte nedumeriri ce le am :
1. Am procedat corect ? / Unde am gresit ?
2. Taxele ce le voi mai plati bancii in urma transferului se vor trece ca si cheltuieli sau in rubrica Plati din registrul incasari si plati ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamuriri pfa-magazin online ghita3001 ghita3001 Buna ziua, Am urmatoarele nelamuriri legate de PFA-ul pe care il detin: 1.Am inteles ca pentru un magazin online ca PFA impozitata in sistem real am nevoie ... (vezi toată discuția)
Registrul jurnal de incasari si plati Roxie Roxie Buna seara, Detin PFA pe domeniul traduceri de anul trecut din februarie si am de completat registrul de incasari si plati. Ce anume se trece in el? ... (vezi toată discuția)
Contabilitatea la pfa/ii nickylauda nickylauda Am cateva nelamuriri legate de evidenta contabila la PFA-ul meu. Unde gresesc va rog sa ma corectati sau sa veniti cu adaugari. Am cumparat Registrul de ... (vezi toată discuția)