avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de urmas
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de urmas

Am o cunostinta care s-a casatorit si primea pensie de urmas, este vorba de o fata. Dupa casatorie si odata cu schimbarea numelui, mai primeste pensie de urmas? Fac precizarea ca este eleva (studenta) si nu are nici o alta sursa de venit.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 22:28, 16 Februarie 2015
Va primi în continuare pensia de urmaș. Căsătoria copilului urmaș nu este prevăzută de lege ca motiv de încetare a plății acestei pensii.
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Primeste pensie de urmas pana la implinirea varstei de 26 ani daca urmeaza cursurile facultatii (aceasta pensie poate fi cumulata si cu salariu pe aceasta perioada).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas andreea-nicoleta andreea-nicoleta Buna ziua, Am si eu o nelamuriire:in prezent sunt studenta anul II,la invatamantul de zi, la o facultate de stat, nu am niciun fel de intrerupere a studiilor ... (vezi toată discuția)
Pensie urmas pentru student angajat malina62 malina62 Buna seara , Fiica mea a primit pensie de urmas dupa sotul meu pana in anul 2011 ,cand a terminat facultatea .In acelasi an s-a angajat full time . Din ... (vezi toată discuția)
Pensie si salariu redia redia buna ziua. sunt pensionara si din cauza ca am pensia mica vreau sa lucrez si legat de acest aspect doresc un raspuns. vreau sa lucrez in alta tara si ma ... (vezi toată discuția)