avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

Sunt Cristian,
Sunt din Slatina, proprietar al unnui spatiu, si am avut o firma in chirie, avand la absa un contract de inchiriere inregistrat la finantele publice, conform legii, acesta avea la articolul privind plata chiriei, specificat: " ca plata chiriei se face conform anexei 1", aceasta din urma reprezenta o anexa la contract care spune ca de plata chiriei se ocupa doamna.... reprezentanta firmei pe zona OLT, si ca este inputernicita de a face plata.
Ce pot sa fac daca nu am reusit sa recuperez nici un ban de la acestia, le-am trimesc si recomandata cu confirmare de primire, contractul din urma nu a fost reziliat, uramand ca eu sa platesc impozitul catre directia financiara, unde se poate rezolva acest litigiu si cat ar dura cu aproximatie avand in vedere ca pe cale amiabila nu se mai poate comunica.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: don_Krysty , utilizator 14:44, 21 Noiembrie 2009
Aveti calea judecatoreasca, iar de durat va dura ceva timp.
Apelati la un avocat care sa studieze contractul si sa va asiste in instanta.
Contractul este nul , lipsind un element de care depinde "existenta" sa , si anume PRETUL/CHIRIA. Din pacate trebuie sa faceti o actiune in constatare nulitatii contractului. Va sugerez sa consultati un avocat.:luck:
Va multumesc pentru sfaturi, ce este si mai grav este ca mie mi-a venit de plata de la FISC, impozid pe venitul din cedarea folosintei bunului, si credetima este destul de mult!
Ce vreau sa mai va intreb!
Care sunt procedurile pentru a anula acel contract si respectiv a anula si acel impozit.
intrucat nu am incasat absolut nici un ban.
va multumesc!
in primul rand mergeti la un avocat cu acel contract.
dupa ce va studia contractul respectiv, avocatul va va formula actiunea in constatarea nulitatii contractului respectiv .
ulterior , in baza deciziei judecatoresti puteti solicita la administratia financiara restituirea impozitului platit .

va recomand sa mergeti la un avocat !!
nu mai evitati sa apelati la serviciile persoanelor competente
De acord cu colega avocat. Consultati un avocat care sa va asiste in formularea unei actiuni in constatarea nulitatii contractului de inchiriere. In ceea ce priveste plata impozitului, din pacate va trebui sa faceti aceasta plata urmand ca in urma castigarii actiunii in constatare , cu hotararea definitiva si irevocabila sa solicitati rambursarea impozitului platit si nedatorat avand in vedere neplata chiriei si constatarea nulitatii contractului de inchiriere. :luck:

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere estoicaro estoicaro Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere cu un ONG. Contractul a fost semnat de un asociat (fondatorul ONG-ului) la data respectiva dar nu are ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intre doua contracte bucurescu bucurescu Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a ... (vezi toată discuția)