avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 636 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere

Sunt Cristian,
Sunt din Slatina, proprietar al unnui spatiu, si am avut o firma in chirie, avand la absa un contract de inchiriere inregistrat la finantele publice, conform legii, acesta avea la articolul privind plata chiriei, specificat: " ca plata chiriei se face conform anexei 1", aceasta din urma reprezenta o anexa la contract care spune ca de plata chiriei se ocupa doamna.... reprezentanta firmei pe zona OLT, si ca este inputernicita de a face plata.
Ce pot sa fac daca nu am reusit sa recuperez nici un ban de la acestia, le-am trimesc si recomandata cu confirmare de primire, contractul din urma nu a fost reziliat, uramand ca eu sa platesc impozitul catre directia financiara, unde se poate rezolva acest litigiu si cat ar dura cu aproximatie avand in vedere ca pe cale amiabila nu se mai poate comunica.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: don_Krysty , utilizator 14:44, 21 Noiembrie 2009
Greu de crezut sa poti inregistra la Finante un contract de inchiriere fara a fi trecul pretul in contract.
Cu atat mai greu de grezut este si faptul ca Finantele au emis decizia de impunere, care are la baza tocmai pretul chiriei, pt a stabilii impozitul aferent.
Juridic vorbind DA....totusi sa nu uitam ca suntem in Romania si sincer am vazut 2 cazuri identice...... asa ca.......utilizatorul sa ne lamureasca daca vrea o opinie adecvata situatiei.
Buna ziua,
Am revenit sa va spun ca am rezolvat cu impozitul in instanta, a fost o discutie referitoare la acea anexa: Pretul chiriei era trecut in contract dar efectuarea platii chirei se face conform anexei "1", unde era trecuta persoana imputernicita sa faca plata, de fapt acea anexa era un angajament de plata.
Va multumesc pentru ajutor, am rezolvat cu anularea impozitului ce provenea din cedarea folosintei bunurilor, prin hotarare judecatoreasca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract de inchiriere mirelatanchis mirelatanchis Am un contract de inchiriere a unui spatiu comercial cu o societate comerciala. Contractul este valabil pana in iulie 2011. In acest an am primit chiria doar ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere estoicaro estoicaro Buna ziua! Am incheiat un contract de inchiriere cu un ONG. Contractul a fost semnat de un asociat (fondatorul ONG-ului) la data respectiva dar nu are ... (vezi toată discuția)
Nelamurire intre doua contracte bucurescu bucurescu Am un spatiu inchiriat, si un contract de inchiriere la notar intre tatal meu si actualul chirias. Contractul a fost facut acum 10ani iar in contract s-a ... (vezi toată discuția)