avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructorul vrea mai multi bani
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructorul vrea mai multi bani

Buna ziua! Am nevoie de un sfat: anul trecut am facut o intelegere cu o firma de constructie pt ridicarea unui acoperis pt un apartament de la etajul 4.
Managerul firmei mi-a facut 3 oferte de pret - in functie de materialele si complexitatea lucrarii. Am ales varianta de mijloc, am achitat toata lucrarea in avans (pt ca urma sa plec din tara si vroiam sa fie totul in ordine) si am primit o chitanta pe care scrie ca reprezinta "contravaloare marfa, reparatii, acoperis imobil Bacau, material lemnos, tamplarie PVC, tabla si manopera". N-am semnat insa nici un contract.
Invocand diverse scuze s-au apucat propriu-zis de lucrare abia dupa 4 luni. Iar in loc de termenul pe care mi l-au spus la inceput si anume ca finalizarea acoperisul dureaza doua saptamani, s-a lungit cu santierul pe doua luni.
La un moment dat am fost contactata de catre managerul firmei si informata ca cheltuielile necesare au depasit bugetul si mi-a cerut sa suplimentez suma. Pe moment nu dispuneam de bani asa ca i-am spus ca trebuie sa mai asteptam. El mi-a propus sa termine lucrarea intrucat venea iarna si sa ne reglam conturile dupa. Problema e ca in urmatoarele saptamani care au urmat la fiecare discutie pe care o purtam cu el sumele cresteau considerabil si ajunsese sa imi mai ceara aproape jumatate din estimarea initiala. Moment in care i-am cereut sa sisteze tot, sa imi dea un deviz cu toate materialele folosite si sa imi permita sa chem un evaluator sa imi verifice lucrarea. El s-a ofuscat foarte tare si mi-a spus sa ii dau diferenta care i se cuvine la bani si TVA-ul aferent lucrarii. Am ramas uimita pt ca eu am negociat cu el o suma, am achitat-o integral si el mi-a dat o chitanta si acum pretinde ca acea suma de fapt nu includea si TVA.
Deviz refuza sa imi dea. Iar la o simpla privire a mea de necunoscator am realizat ca de fapt lucrarea este construita pe structura veche de lemn desi intelegerea a fost ca v-a da tot jos si va ridica acoperisul de la zero.
In momentul acesta ce pot face? Ce sansa am sa il dau in judecata avand in vedere ca de la el am doar chitanta si nici un contract sau deviz?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea_Hulea , utilizator 14:44, 20 Februarie 2015
Buna seara! Puteti formula o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune.
Din pacate pe chitanța scrie reparații si nu înlocuire. Așa ca nu poate fi vorba de înșelăciune. Nu trebuie sa ii mai dați nici un ban, este clar. Care este stadiul lucrării?
Din moment ce totul e verbal iar in singurul act scrie ca sunt reparatii e greu de dovedit inselaciunea .
Dar reparatiile se pot face si prin inlocuire ,iar un avocat poate sa discrediteze termenii cuprinsi in chitanta ,adica marfa este si tabla,material lemnos,tamplarie PVC .
Acoperisul este ridicat, dar nu si finisat... Mai sunt inca reparatii de facut.
Tot ce imi doresc de la constructor este sa finalizeze lucrarea in termenii discutati de la inceput fara costuri suplimentare. Iar daca as putea sa evit procesul, deorece in Romania zilelor noastre acesta poate dura ani intregi timp in care eu raman cu lucrarea la stadiul asta, as dori sa fac ceva care sa il determine sa imi termine lucrarea.
Este posibil ca el sa fi facut vreo factura sau contract pe numele meu dupa ce mi-a dat acea chitanta.... atata timp cat nu e semnat de mine are vreo valoare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

nerecunoastere primire pret ioneliya38 ioneliya38 buna ziua,am din nou nevoie de ajutorul dvs.am schimbat acoperisul la casa cu o firma din turda,nestiind ca sunt romi,nu asta ma deranjeaza,insa pana la ... (vezi toată discuția)
Despagubire dupa un incendiu: dupa facturi sau dupa deviz ? marcellina marcellina Impreuna cu inca o persoana, detinem o casa. Eu mi-am facut asigurare pe partea mea de casa (etaj). In lipsa mea, a izbucnit un incendiu care a afectat parte ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli eligibile micro grant minimis masura 1 -cod caen 4332 carmevera carmevera Buna ziua, detin un SRL al carui cod caen este 4332 ( -montarea de uşi, ferestre (exclusiv uşi automate şi turnante), tocuri de uşi şi ferestre, din ... (vezi toată discuția)