avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Popriri
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Popriri

Buna seara! Un prieten a castigat in instanta prin hotarare ramasa definitiva suma de 2780 lei, hotarare data de Jud S 3 impotriva unui coleg de serviciu. Acesta mai are 3 propriri, aceasta fiind a patra. Problema este ca din contabilitate acestei persoane i se opreste chiria catre intreprindere, 3 abonamente telefonie facute personal prin sindicat de catre aceasta persoana iar din ce ramane din salariu se opreste 50% care se distribuie catre debitori( o banca, 2 CAR-uri si proprira catre prietenul meu).
Intrebarea mea este: 1 Contabilitatea procedeaza corect oprind chirii, telefoane si dupa aceea propririle?. 2. In ce pondere se repartizeaza suma de bani catre debitori, toate fiind propriri prin executor judecatoresc? Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
mosu1907, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:06, 29 Aprilie 2015
Creantele au acelasi rang, nu exista prioritate intre ele, normal se opreste procentul legal si se imparte proportional intre creditori.
1
Contabilitatea procedeaza corect oprind chirii, telefoane si dupa aceea propririle?.

Retinerile i le face la intelegere cu salariatul, insa dansa trebuie sa vireze catre executor/i 1/2 din salariul net.
Multumesc mult pentru raspuns! In urma discutiei avute cu contabila unitatii aceasta a renuntat la oprirea chiriei si telefoanelor si abia apoi sa aplice propririle pana luna aceasta cand mi.a aratat un text de lege din nu stiu ce carte si mi.a spus ca din aceasta luna va aplica propririle procentual in raport cu sumele ce le are de rambursat catre creditori. Adica va face procentul intre total sume de rambursat si va aloca sume procentual pentru fiecare proprire. adica persoana x are o proprire de 40000 lei catre ,y 140000lei catre z, 70000 catre h si 3000 catre mine. La aceste propriri este normal sa fie virate sume diferite din cei 50 %% din salariu adica la un salariu de 2000 ;lei cate 250 lei catre fiecare sau diferentiat. Unde gasesc baza legala ? art? Va multumesc!
Sumele se distribuie diferentiat, proportional cu creanta, insa executorul face asta, nu stiam ca si contabila poate face asta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Două credite restante, poprire pe salariu 50% . poate fi micșorat acest procent? cornel2222 cornel2222 Am o nelamurire daca imi poate da cineva un raspuns concret . Acum ceva timp am facut un imprumut la raifaisen si la provident ,datorita unor probleme in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua!andrei ma numesc. am sa fiu scurt ,la obiect . sunt ... dydys dydys Buna ziua!Andrei ma numesc. Am sa fiu scurt ,la obiect . sunt in pensie cu 845 lei/luna.am 3 propriri pe pensie. Cf art729/3 CpC,suma de proprit este diferenta ... (vezi toată discuția)
O intrebare- limita pentru poprire exu exu Buna ziua am o intrebare sotia mea are o proprire pe salar de o banca iar acuma a primit hartie de la alta banca ca i se va face o proprire,intrebare este ... (vezi toată discuția)