Buna seara! Un prieten a castigat in instanta prin hotarare ramasa definitiva suma de 2780 lei, hotarare data de Jud S 3 impotriva unui coleg de serviciu. Acesta mai are 3 propriri, aceasta fiind a patra. Problema este ca din contabilitate acestei persoane i se opreste chiria catre intreprindere, 3 abonamente telefonie facute personal prin sindicat de catre aceasta persoana iar din ce ramane din salariu se opreste 50% care se distribuie catre debitori( o banca, 2 CAR-uri si proprira catre prietenul meu).
Intrebarea mea este: 1 Contabilitatea procedeaza corect oprind chirii, telefoane si dupa aceea propririle?. 2. In ce pondere se repartizeaza suma de bani catre debitori, toate fiind propriri prin executor judecatoresc? Va multumesc!
Multumesc mult pentru raspuns! In urma discutiei avute cu contabila unitatii aceasta a renuntat la oprirea chiriei si telefoanelor si abia apoi sa aplice propririle pana luna aceasta cand mi.a aratat un text de lege din nu stiu ce carte si mi.a spus ca din aceasta luna va aplica propririle procentual in raport cu sumele ce le are de rambursat catre creditori. Adica va face procentul intre total sume de rambursat si va aloca sume procentual pentru fiecare proprire. adica persoana x are o proprire de 40000 lei catre ,y 140000lei catre z, 70000 catre h si 3000 catre mine. La aceste propriri este normal sa fie virate sume diferite din cei 50 %% din salariu adica la un salariu de 2000 ;lei cate 250 lei catre fiecare sau diferentiat. Unde gasesc baza legala ? art? Va multumesc!