Am 3 popriri pe salariu(50% din salariu) insa la 2 din ele am negociat cu executorul(am primit in scris o suma maxima de plata pe fiecare dosar). E corect cum a procedat contabilitatea firmei angajatoare tinand cont partial de aceste acorduri.
Pentru primele 2 dosare a scazut suma negociata insa diferenta de bani in loc sa fie un castig pentru mine a cedat-o
celui de-al treile tert.E corect asa? Diferenta intre cat s-a calculat la inceput ca popripre in functie de debit si negocierea facuta nu ar trebui sa o primesc la salariu in plus?
Exemplic si in cifre,o poprire totala de 2700 ron(50%) din salariu.
Conform debitelor sumele pe fiecare dosar ar fi 1000 ron,700 ron,100o ron.
Pentru primele 2 debite s-a ajuns la un acord de 500 ron si 400 ron.
In cazul asta Contabilitatea nu ar fi trebuit da opreasca doar 1900 ron in loc 2700 ron,iar diferenta sa se duca in salariu?
Ei au virat 500 ron +400 ron + 1800 ron la cel de-al treilea dosar?
E obligatoriu conform legii indiferent de numarul de propriri si de negocieri sa fie oprita un procent de 50% din salariu?
In cazul asta ce de-al treilea tert primeste o suma mai mare decat cea calculata procentual asupra debitului.
E corect?
trebuie sa faceti contestatie la executare.
pt 3 popriri, va opreste 1/2 din salariu, distributia se face proportional cu creanta, egal sau dupa cum v-ati intreles cu creditorii.
Angajatorul nu va poate ajuta, doar instanta.
Popriri pe salariu
Alina2011
Exista vreo lege in care se specifica vreo limita in care se pot face popriri pe salariu? De exemplu 50%? Imi pot pune propriri pe salariu incat sa raman in ... (vezi toată discuția)
Popriri
mosu1907
Buna seara! Un prieten a castigat in instanta prin hotarare ramasa definitiva suma de 2780 lei, hotarare data de Jud S 3 impotriva unui coleg de serviciu. ... (vezi toată discuția)