Ma aflu in preaviz dupa demisia inaintata conducerii firmei la care lucrez.
As vrea sa stiu care sunt demersurile care trebuie sa se faca in acest caz, eu lucrand intr-o unitate cu gestiune colectiva, in care in decurs de 4 luni au plecat 3 persoane , fara a se face inventar la plecarea niciuneia dintre ele.
S-a facut doar control de stoc in urma cu o luna.
Trebuie sa-mi cer eu nota de lichidare?
Trebuie sa cer eu sa se faca inventar?
Cum imi pot obtine suma retinuta ca si garantie in conditiile in care conducerea nu aproba inventar? Mentionez ca niciuneia din persoanele care au parasit unitatea nu i s-a returnat inca garantia. Motivatia este ca se va face dupa primul inventar. Intre timp au intrat in gestiune alte persoane care au fost puse (sau nu toate) sa semneze un act de intrare in gestiune.
1. Solicitati in scris facerea unui inventar(respectand controlul din ultima luna)
2. Solicitati fisa de lichidare si restituirea garantiei
3. Aveti grija sa nu fiti invinuit pentru eventuale lipsuri in gestiune.
4. Daca totusi nu vi se retituie garantia si nu vi se face inventarul, dati in judecata angajatorul.
Depinde de organizarea societatii in care lucrati, directorului economic daca exista, in caz contrar conducatorului societatii;
In situatia in care se va constata o lipsa in gestiune urmeaza ca societatea sa stabileasca cuantumul raspunderii dvs in raport cu masura in care ati contribuit la producerea pagubei; daca acest lucru nu va fi posibil raspunderea dvs se va stabili proportional cu salariul net de la data constatarii pagubei si atunci cand este cazul si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul inventar;
succes
av. Iorga
Conducerii societatii va adresati pentru efectuarea inventarului ...
~ Conținut șters la cerere ~
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Lipsuri in gestiune
Szabi86
Buna ziua,
Lucrez ca administrator intr-o firma de retail, si am gasit lipsuri in gestiune de la luna la luna in urma efectuarii inventarului.
Marfa in vorba ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie
alfonso
am lucrat la o firma in Bucuresti intre anii 2007-2009,pe perioada activitatii mele firma a deschis un cont la o banca avand scop oprirea unui fond de ... (vezi toată discuția)