avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura pentru ridicare banilor de la C.E.C.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura pentru ridicare banilor de la C.E.C.

Am nevoie de ajutor. Am pe cineva in Bucuresti care are procura de a ridica pensia mamei mele de la CEC unde are acont. Ultima data cand a ridicat banii (procura este facuta sa fie valabila pe 18 luni), i s-a cerut sa dea declaratie precum ca mama mea este in viata. Mai jos este paragraful pe care l-am primit ca mesaj.

,,m-au pus sa dau declaratie pe propria raspundere,ca maicata este inca in viata si multe din astea.Nu aveam cum sa scot banii alt fel,asa ca m-au prins la inghesuiala.Gandestete cum sa facem ca sa le demonstram ca totul este ok si ca madam XXXX este bine mercie,ca astia se prea poate sa nu ma mai lase sa-ti scot banii.Traiesc cu ideea cospiratiei si alte din astea,asa ca imi tot pun piedica.Stiu ca o sa coste,dar habar n-am,poate un act care sa justifice,ca sa le inchid gura...,,

Deci, ce pot sa fac? Sa trimit inca o procura, sa le dau telefon, sau ce sa trimit?

Multumesc anticipat de raspuns.
Cel mai recent răspuns: Gabi50 , utilizator 08:37, 17 Februarie 2015
Nu cred ca "a le inchide gura" este o dorinta prea realista insa indeplinind procedura speciala conform normelor celor de la CEC nu e o asa mare problema. O alta versiune ar fi sa faceti o procura mai recenta de ex. cu data de maine dar banuiesc ca acolo unde e doamna procurile sunt cam scumpe. Ori se pot face tranzactii on line sau persoana respectiva in cazul de fata prietenul dvs sa fie trecut ca persoana secundara pe cont, ori asta se poate face doar de mama dvs cand va fi in tara la orice sucursala CEC.
O sugestie ar fi ca prietenul dvs. sa schimbe unitatea CEC pentru ca nu intotdeauna exista aceasi practica unitara. :)
Ultima modificare: Luni, 16 Februarie 2015
AvocatulAnonim, utilizator
Schimbati banca! (alegeti BCR, Raiffaisen, BRD, Transilvania). Doamna poate sa isi scoata singura banii - chiar in strainatate - de la alte unitati bancare.
Procura e valabila 18 luni de la data de cand a fost facuta.
Ultima modificare: Marți, 17 Februarie 2015
Gabi50, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema ... ov001ci ov001ci Locuim in strainatate si parintii mei nu au avut nici o problema sa-si scoata pensia din Romania pina la moartea mamei de anul trecut. Am anuntat moartea mamei ... (vezi toată discuția)
Procura de succesiune pentru a lua banii de la pensie mihaela2761 mihaela2761 Buna Ziua, am o intrebare urgent. Eu si mama mea santem in America. Tatal meu a fost aici , are green card si este legal resident in USA. In May 2005 a facut ... (vezi toată discuția)
Suport juridic - transfer pensie de la o banca la alta ContSters407253 ContSters407253 mama are proprire pe cardul de pensie cardul este blocat in fiecare luna se face propirea ,apoi merge la banca pentru a scoate restul mama doreste sa ... (vezi toată discuția)