avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 471 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale neplata redeventei catre ADS - efecte
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

neplata redeventei catre ADS - efecte

Buna ziua! Am si eu niste nelamuriri in domeniul societatilor comerciale.Problema este urmatoarea, firma X a fost somata in repetate randuri de ADS pentru plata redeventei si a penalitatilor de rigoare intrucat X nu a mai efectuat plata redeventei din 2005 (somatiile au fost trimise fara confirmare de primire). ADS a reziliat contractul de arenda in decembrie 2008 dar penalitatile au curs in continuare. Prima intrebare este daca penalitatile ce au curd dupa rezilierea contractului sunt legale.
In luna mai anul curent, firma X s-a trezit si cu contul bancar blocat dar nu se stie cine a procedat la aceasta masura pentru ca firma mai avea datorii si la Finante. Acum, a doua intrebare, institutia care a cerut blocarea contului nu trebuia sa trimita o notificare prin care sa anunte firma X ca respectivul cont a fost blocat? Sau macar banca, nu este cumva responsabila sa-si anunte clientii de astfel de proceduri? sau traim in Romania si asa se procedeaza???
Ce este de facut in situatia firmei X?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 08:02, 16 Iunie 2009
solicitati in scris bancii,cine, data si in baza carui act s-a dispus blocarea contului cu scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Dupa ce banca va raspunde formulati contestatie la executare in termen de 15 zile.
Cam ce suma aveti de dat la ADS si la Finante in total ???
In ceea ce priveste prima intrebare :daca in contract se stipuleaza penalizari de intarziere atunci ele vor veni pana in momentul stingerii debitului.
In ceea ce priveste a 2-a intrebare:trebuia sa va vina somatii de plata.Probabil , ca s-au trimis si daca nu ati dat curs invitatiei pe care au facut-o au pus proprire pe cont.
De regula , cei de la banca raspund daca sunt intrebati .Ei au alte atributii si nu intra in grija lor sa va sune si sa va spuna cine a pus proprirea.Dmv sunteti cea care ar trebui sa va interesati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cont ContSters109653 ContSters109653 Exista o suma minima de la care AFP ( MEF) pot bloca contul unei persoane juridice ? Contul PJ poate fi blocat si pentru 1 leu ? VA INTREB PT CA AM CAZ DE ... (vezi toată discuția)
Plangere penala pt abuz in serviciu al executorului marianapruteanu marianapruteanu Buna ziua.Pe data de 2 februarie am primit o instiintare de executare silita pt suma de 3900 de lei,cu blocarea contului de salariu.In 3 februarie am pus in ... (vezi toată discuția)
Abuz si indolenta executor bancar ALEXANDRA TAN ALEXANDRA TAN Buna ziua. Am aflat -cei drept :((-de la o prietena prin ce trece din cauza unui executor care a pus poprire pe conturile ei dar a uitat sa o si ridice dupa ... (vezi toată discuția)