avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

executare silita

Buna ziua,
in ce conditii pot fi executat silit pentru un imprumut bancar accesat acum 11 ani.
Am primit recent o instiintare de executare silita pentru o suma de 600 ron. Mentionez ca nu locuiesc la adresa la care am primit instiintarea, fiind doar luat in spatiu. Nu am nimic pe numele meu si momentan locuiesc in afara tarii. Se pot duce la adresa respectiva sa ia din casa in conditiile in care eu sunt doar luat in spatiu acolo? Ce stiti despre firma asp-holding (asp-ro.ro)
Multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: mihaiaurelianmihai , utilizator 15:33, 17 Februarie 2015
Nu conteaza daca locuiti efectiv la adresa pt ca daca acolo figurarti cu domiciliul in cartea de identitate, inseamna ca somarea dvs s-a facut conform legii.

Ce reprezinta cei 600 lei ? De cand nu ati mai facut plati in contul creditului ?

Pt ca daca au trecut mai mult de 3 ani de la ultima plata suma este prescrisa si ii puteti lasa sa se zbata singuri si sa va trimita notificari.

Bunurile mobile se considera ca sunt proprietatea celui care le detine, greu de crezut ca vor putea fi executate silit pt o datorie de doar 600 lei.

Veti lua in considerare somatiile doar atunci cand ele vor veni de la un executor judecatoresc si vor fi insotite de copia incheierii de sedinta prin care a fost incuviintata de catre instanta executarea dvs silita.
Va multumesc foarte mult pentru raspuns. Ultima rata la credit a fost in anul 2004, iar creditul a fost luat in 2003 si din cate imi amintesc era de 30.000.000 (lei vechi). In 2004 mi-am pierdut locul de munca si nu am mai putut plati creditul. Din 2004 pana in 2011 am locuit exclusiv in afara tarii. Somatia sau instiintarea nu am vazut-o cu ochii mei, persoana care m-a luat in spatiu mi-a telefonat speriata ca a primit-o. Nu se mentioneaza in instiintare pentru ce anume trebuie sa platesc acea suma. I-am contactat pe e-mail si astept raspuns de ei.
Eu vreau doar sa stiu daca, pot intra in locuinta fara mandat judecatoresc sau in ce conditii este obligata persoana care m-a luat in spatiu sa le deschida usa. Deasemenea, persoana care m-a luat in spatiu este pensioanara si foarte speriata. De mentionat, ca am fost luat in spatiu anul trecut in octombrie.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un dosar din 2004 Puiu77 Puiu77 Am un dosar din 2004 un card cred și am primit an 2016 o somație de plata cu poprire pe salariu fără sa mi se argumenteze de unde vine poprirea (vezi toată discuția)
Executare silita debitor fara bunuri sau servici radu_mihalcea radu_mihalcea Buna ziua. Am primit o somatie de excutare silita din partea unei banci pentru un credit luat acum niste ani si din care am platit o parte pana acum vreo 2 ani ... (vezi toată discuția)
Firma de recuperare teslovan florentina teslovan florentina Buna ziua.Va rog din suflet sa-mi dati un sfat .In 2004 am incheiat un contract cu orange.In 2006 din varii motive nu am mai putut achita o factura de 120 ... (vezi toată discuția)