avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drept apartament bunici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drept apartament bunici

Buna ziua,

Va deranjez cu o intrebare:

Bunicii din partea mamei au decedat si apartamentul a ramas mamei si surorii sale cate o jumatate. Eu mai am un frate care i-a cumparat matusii partea. Mie mi s-ar cuveni jumatate din partea mamei, dar fratele meu refuza sa imi dea banii. Exista vreo cale juridica prin care il pot forta sa imi plateasca? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Raluca Iliescu , Avocat 15:06, 17 Februarie 2015
Nu il puteti forta la nimic. In plus, inteleg ca mama dvs. este in viata si poate dispune de bunuri asa cum doreste in acest moment.
Interesant de aflat prin ce modalitate a obtinut partea matusii si daca mama dvs.traieste
Mama traieste. Fratele meu i-a platit matusii contravaloarea a jumatate din valoarea apartamentului.
@madalina40
Au facut contract de vanzare cumparare ?Cealalta jumatate apartine mamei dvs., pentru ce sa va dea si dvs.bani ?
Care este opinia mamei dvs.? Fiind in viata si mostenitoare, ea ar trebui sa decida, nu fratele si nici dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept mostenire ContSters134265 ContSters134265 Matusa mea a decedat si nu are copii. Unchiul poate sa participe la succesiune dupa bunicul meu, avand in vedere ca pe numele lui si cei 6 copii mostenitori, ... (vezi toată discuția)
Drepturi mostenitori ContSters159772 ContSters159772 Bunicii mei au avut o casa care a ramas, la moartea lor, celor trei fiice, una din fiice fiind mama mea. Mama si cu una dintre surori locuiesc in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)
Succesiune bunici julia_itl julia_itl Buna ziua , Bunici si parintii ,si o matusa sunt decedati ,m-am hotarat sa incep succesiune pt bunirile bunicilor ,in conditiile in care o singura ... (vezi toată discuția)