avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1959 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Restituire impozit pe cladiri ca urmare a anularii ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Restituire impozit pe cladiri ca urmare a anularii contractului de vanzare - cumparare

Buna ziua,
Am si eu o intrebare. Am detinut o cladire din 1996 pana in 2012 cand s-a dat o sentinta definitiva si irevocabila de anulare a contractului de vanzare cumparare. In mai 2013, ca urmare a nu stiu carei legi noul proprietara obtinut punerea in posesie a acestei cladiri.
Am facut cerere de returnare a impozitului pe cladire catre Directia Generala de Impozite si Taxe locale Bucuresti dar ei mi-au restituit impozitul doar din 2013 cand a intrat noul proprietar in posesie si pana in 2014, in conditiile in care din 2012 exista o sentinta de anulare a contractului de vanzare cumparare.
Acum intrebarea mea este cu ce articol de lege pot sa fundamentez cererea mea de restituire a impozitului. Si cel mai important este: am inteles ca exista o lege care iti permite sa soliciti restituirea impozitului pe cladire pe ultimii 5 ani. Stiti cumva despre ce lege ste vorba, ce articol si cam care sunt conditiile de indeplinit?

Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: maria2015 , utilizator 11:17, 20 Februarie 2015
1.Potrivit normelor metodologice de aplicare ale art.254 din codul fiscal- punctul 61, alin 3 din norme:
[ link extern ]
(3) În cazul clădirilor dobândite prin hotărâri judecătoreşti, data dobândirii este data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti.
Prin urmare dvs nu mai sunteti proprietar de la data hotararii judecatoresti, data de la care dvs nu mai datorati impozit si de la care puteti solicita restituirea impozitului achitat.
2Va putea face cerere de restituire conform Codului de procedura fiscala, art.117, alin 1, litera b:
[ link extern ]
Buna ziua,

Am si eu o situatie similara, respectiv anularea contractului de vanzare cumparare pe legea 112 / 95 printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Intr-o discutie purtata la Directia de taxe locale mi s-a sugerat sa solicit impozitul pe ultimii 5 ani in baza Codului de procedura fiscala art. 112 si a Ordinului nr. 1899 / 2004 privind” Procedura de restituire si rambursare a sumelor de la bugetul de stat”.
Cu toate acestea nu stiu care este temeiul juridic concret in baza caruia sa solicit restituirea impozitului pe ultimii 5 ani ?!
In Codul de procedura fiscala si Ordinul nr. 1899 sunt definitii cu caracter general si nu specific pentru o astfel de speta.

Astept cu interes un raspuns.
Este interesanta sugestia pe care ati primit-o dvs.de la Directia de taxe locale, Dle Mirceacrc.
Daca aflati despre ce temei juridic este vorba, astept sa imi comunicati si mie.

Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptie extinctiva impozite si taxe locale Ioan Seria Ioan Seria Buna seara, Va supun atentiei o situatie pe care trebuie sa o solutionez pentru o viitoare clienta. Concret, clienta mea, a avut si mai are inca mai multe ... (vezi toată discuția)
Fãrã a fi pus în posesia unui imobil naþionalizat se poate impune încheierea contractului de închiriere? Marta Tot Marta Tot Bună ziua! Dacă există hotărâre definitivă şi irevocabilă din 2006, dar proprietarul nu a primit decizia primarului general de restituire a imobilului, ... (vezi toată discuția)
Teren cumparat cu chitanta de mana alexa67 alexa67 Buna seara. In 1997 am cumparat un teren cu acte de mana, pe care ulterior l-am pierdut pentru ca mostenitorii vanzatorului au dat mostenirea in judecata si ... (vezi toată discuția)