avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Ce plangere ar putea face - abuz proprietar asupra ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Ce plangere ar putea face - abuz proprietar asupra chiriaselor

Pe scurt: suntem studente ,am cautat sa ne mutam la un apartament care face contract pentru a beneficia de subventie .Am gasit la un mos simpatic ,prima oara ne.a promis contract,conditiile erau bune,si-a luat angajamentul sa ne plateasca internetul,butelia si sa ne ajute iarna cu intretinerea .Ne.am mutat,cand a venit vb de contract a a schimbat placa,a spus ca stie el o smecherie-a trecut.o pe una din noi drept nepoata lui ,asa ca i.am dat o copie de pe buletin .In prima luna venea la 2 zile la noi,ne aducea cate o atentie gen banane ,hartie igienica desi nu i.am cerut nimic .Venea tot mai des ,la un moment dat incepuse cu imbratisari ,a incercat sa o sarute pe colega mea pe gura -mos la 70 de ani .Avea pretentia sa scoatem cheia din usa daca dormim sau suntem in baie,cand veneam de la facultate il gaseam in apartament .Intr.o zi eram singura acasa ,dormeam,a intrat in apartament ,m.am trezit si am dat de el,a inceput cu declaratii de dragoste ,vroia sa ma ia in brate am dat sa tip si l.am gonit .Daca o gasea singura pe colega mea o intreba daca mai este virgina etc ; Hartuire pot sa zic,ne era frica sa.i raspundem,daca nu raspundeam batea la usa 20 de minute ,intreba vecinii de noi .Intr.o alta zi a gasit.o pe colega mnea singura,a chemat.o in dormitor,a tras draperiile si ii spunea sa stea pe pat..ea nu a vrut si a fortat.o sa stea intinsa,a scapat doar pentru ca a inceput sa tipe si sa dus intr.un colt al camerei dupa o masa.Ma sunat repede,in 5 minute am fost acasa,usa o incuiase mosu si am plecat repede de acolo ca aveam bagajele pergatite pentru vacanta .Nu aveam ce sa facem ,ne.am intors tot acolo ,am mai stat o luna in care am reusit sa.l tinem la distanta,dupa l.am tras de limba si l.am inregistrat ca a facut o glumita cu colega mea ,ca el doar a incercat sa o pupe .Ne.am gasit alta gazda ,am plecat in graba,asa ca am vrut sa.i lasam cheia ..si aveam 9 milioane de platit ??de unde nu stim..nu i.am platit intretinerea pe ultima luna 270 lei atat . Acum ne suna si ne spune ca lipseste nu stiu ce din apartament,noi nu am luat niciun pahar,si ca a calculat 8 milioane pe care trebuie sa le dam .
Ar putea face o plangere impotriva noastra ? ne tot ameninta dar nu stim cu ce,adica a trecut.o pe colega mea la gunoi,ea nu a semnat absolut nimic doar ca are copia de buletin .Ne.a cerut copie de pe buletin pentru ca asa avea la toti chiriasii ,si el venea mereu in lipsa noastra deci putea sa faca lejer si copie de pe buletinul meu .
Are ce sa ne faca dpdv legal ? sunt om deci ii platesc 270 lei,dar 800 lei nu stiu de unde..presupun ca a calculat netul pentru care si.a asumat el obligatia ,bananele,hartia si nu mai stiu ce..
A trecut gunoiul pe numele ei dar ea nu a sem,nat nimic, administratorul blocului nu a gresit acceptand asta ?
Cel mai recent răspuns: EllaL1 , utilizator 23:49, 19 Februarie 2015
Nu inteleg, in ce considerent si-a luat angajamentul sa va plateasca internetul, butelia si sa va ajute iarna cu intretinerea.
A trecut gunoiul pe numele ei dar ea nu a sem,nat nimic, administratorul blocului nu a gresit acceptand asta ?

Asociatia de proprietari detine dispozitii concrete prin care poate recupera debitele acumulate strict de la proprietarul de drept al imobilului
Asociatia nu are competenta sa se omplice in conventiile/contractele incheiate de catre proprietar cu terti
In conditiile in care proprietarul si-a luat angajamentul sa ne plateasca internetul,butelia si sa ne ajute iarna cu intretinerea ,este evident ca avea anumite interese-mai mult sau mai putin oneste
La intrarea in apartament s-a incheiat proces verbal cu bunurile existente ?
Daca nu s-a incheiat PV predare primire-dupa cum nu s-a mai incheiat nici contract de inchiriere,nu trebuie sa va faceti probleme,deaorece proprietarul nu poate proba existenta bunurilor la momentul intrarii dvs in spatiu
Trebuie sa mai stiti ca intretinerea care este afisata luna in curs,de fapt este calculata pentru consumul aferent 1-2 luni in urma,astfel ca exista posibilitatea ca dvs sa fi achitat c/v intretinere in luna in care ati plecat,dar de fapt intretinerea sa fie pentru 1-2 luni anterioare,ceea ce inseamna ca proprietarul urmeaza sa achite c/v luni diferenta
Asa a dorit dansul, spunandu.le parintilor nostrii ca intotdeauna ia ajutat pe chiriasi cu plata acestor utilitati .
Nu s.a facut proces verbal,nu avea lucruri de valoare ,apartamentul era utilat modest .Doamna -agent imobiliar in zona respectiva ne.a vandut tot felul de gogosi ,fata de parintii nostrii sa purtat decent,eram chipurile nepoatele lui .Desi stiu ca nu am gresit cu nimic,eram ingrijorata ca ar putea face vreo plangere impotriva noastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem acuzati de delapidare nicoletaalina nicoletaalina Buna seara....acum 1 an si 7 luni m.am angajat la un minimarket lucrator comercial dupa vreo doua saptamani am fost mutata la casa.....angajati au tot venit si ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un sfat urgent Amiriulian Amiriulian Revin tot in legatura cu casa. M.a sunat fosta concubina de Pasti daca am banii si i.am zis ca am doar 13.000 de lei ,bun,ne.am contrazis si a ramas sa o sun ... (vezi toată discuția)
Divort copil mic ContSters369233 ContSters369233 Buna ziua. O sa spun o poveste. Sunt casatorita de cativa ani. Impreuna cu sotul avem un copil de 1 an si 3 luni, un apartament cumparat prin prima casa, ... (vezi toată discuția)