avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Suntem acuzati de delapidare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Suntem acuzati de delapidare

Buna seara....acum 1 an si 7 luni m.am angajat la un minimarket lucrator comercial dupa vreo doua saptamani am fost mutata la casa.....angajati au tot venit si au plecat....unii au furat si au plecat de bunavoie altii au fost dati afara,,,iar inventare nu se faceau dupa plecarea lor....contractul de munca sa facut cand pe o luna cand pe doua fara a ma consulta vreodata intrebam mereu in ce stadiu sunt si mi se raspundea ca sa stau linistita ca inca am contract.....desi in cntractul meu scria lucrator comercial eu lucram ca si casiera....desi se specifica in contract ca lucram 8 ore pe zi noi lucram 12 inclusiv de noapte....magazinul fiind non stop....toate platile care se faceau se notau intr.un caiet de matematica a4....inclusiv z care se scoteau la fiecare schimbare de tura (3 z in 24 de ore )nu aveau registru de casa nu se facea monetarul lA schimbarea de tura.....iar in fiecare dimineata se ridicau banii care ramaneau din vanzare de catre cineva din o alta firma a sefului sau contabila acestuia pe semnatura......am fost acuzati ca furam datorita z ca exista diferente intre z reale si cele trecute in caiet......eu si inca un coleg...iar cand ni sa comunicat a fost intr,o incapere plina cu 20 de insi inclusiv clienti sincer am fost socata de acuzele care ni se aduc.....am incercat sa discutam cu el dar nu vrea sa creada ca suntem nevinovati,,,,,contractele vrea sa le inchida disciplinar ,,iar noi sa semnam pierderile pe care el le.a descoperit care dupa 3 zile sau schimbat nu mai erau cum ni le.a prezentat initial ,,,ceea ce nu am fost de acord sa semnam nici unul....de 10 zile nu ne.am prezentat la munca....salariile nu au vrut sa ni le dea.....i,am spus ca nu are voie...i,am inmanato cerere pt eliberarea salariului ne.a aprobat.o ne.a dat nr de inregistrare...si sa venim acum pe data de 10 sa ne luam salariile....el astazi ne.a comunicat intr.o sendinta la care ne.a chemat si ne.am prezentat ca vom fi trai l rapundere si pt lipsurile din gestiune,,,,inventar care a fost facut azi noapte in lipsa noastra in ideea in care noi nu mai lucram deja de 10 zile....si ca ne va urmari penal de acum incolo si ca are inregistrari cu noi cand fura i.am cerut sa ne arate si nu a vrut....a spus ca ne.a acultat telefoanele si ca are cnvorbiri intre mine si colegul meuu din nou i.am cerut sa dovedeasca nu a dorit...crede.ti ca ar putea avea castig de cauza fiindca are banii si influenta ...eu sunt mma singura si nu imi permit sa fiu acuzata sau doamne fereste mai rau......si mai exista vreo sansa sa ne recuperam salariul.....plus ca conceiu nu am avut niciodata si nici nu ni sa platit inclusiv garantie oprita lunar.....paguba estimata de el fiinde de 150 de milioane banii vechi....ajutati.ma va rog ce sa fac....
Cel mai recent răspuns: nicoletaalina , utilizator 21:39, 4 Martie 2015
Plangere la parchet pentru evaziune fiscala. Dati-l in judecata pentru plata tuturor salariilor de pe statele nesemnate, n-o sa vina in instanta cu "caietul"care-l incrimineaza pentru evaziune. Plangere si la ITM pentru conditiile de lucru.
Semnam niste fluturasi...nu cu orele lucrate nu ni se inmanau noua eram 2.3 chiar4 colegi pe o foaie a4 pe care scria numele si salariull pe care o semnam...iar data de salariu era 25 iar pe 24 ne.au acuzat deci nici de dreptul nostru nu am avut parte plus ca nu eram platiti pt orele de noapte iar de multe ori aveam si 35 de zile lucrate consecutiv a 12 ore noapte de noapte ..............el pe baza acelui caiet doreste sa ne acuze in care scria toata lumea care era la indemana oricui....si care era semnat la fiecare ridcare de banii....intreband.o de ce nu a verificat mi.a raspuns ca nu ia dat prin cap ca a mers pe incredere la care le.am spus cum poti sa te smnezi undeva fara sa verifici......totul era ok se inmana bon la fiecare client.....specific din nou nu se preda tura pe baza unui monetar bordero......nu exista registru de casa .....
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2015
nicoletaalina, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare - consecinte PirvuMircea PirvuMircea buna ziua....sunt angajat ca lucrator comercial la un bar...incepand de anul trecut de prin decembrie 2013 am mai dat pe datorie am mai fumat si eu din ... (vezi toată discuția)
De ce nu este trecut in contractul de munca faptul ca se lucreaza ture de 12 ore, inclusiv ture de noapte? Kissakissa Kissakissa Buna ziua , Ma poate lamurii cineva cum este posibil, ca un angajat al unui spital de urgenta renumit din Bucuresti, sa lucreze in ture de 12 ore, inclusiv ... (vezi toată discuția)
Ccomportament inadecvat al patronilor elena32 elena32 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Lucrez intr-o farmacie de aproape o luna, dar a devenit un cosmar. La inceput pana la semnarea contractului a fost ... (vezi toată discuția)