avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Donatie imobil copil sub 1 an
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Donatie imobil copil sub 1 an

Buna seara. Este posibil sa doneze bunicii, apartamentul lor, nepotului care are doar 4 luni?
Este posibil. (insa ganditi-va, incarcati copilul cu o sarcina despre care nu stie nimic saracutul, niciodata nu am fost de acord cu aceste faceri de bine in patrimoniul minorului).
Se poate, insa durabilitatea actului in timp depinde de scopul urmarit. Ca si colegul de mai sus, nu prea cred in aceste acte, ele trebuie facute cu o informare legala anterioara privind modalitatea, scopul si efectele actului. Chiar si asa, va puteti astepta sa nu reziste actul acela o vesnicie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatie sau act de vanzare cumparare intre frati abandon abandon Buna seara, intrebarea mea este urmatoarea: daca 2 frati au mostenit un apartament de la bunica si unul dintre ei vrea sa renunte la dreptul sau in favoarea ... (vezi toată discuția)
Procurator de fonduri intr-un contract de vanzare cumparare fantezism fantezism Sotul meu este procurator de fonduri intr-un contract de vanzare-cumparare al unui apartament pentru nepotul sau minor.A dorit uterior sa-si inscrie un drept ... (vezi toată discuția)
Donatie catre un minor g_p g_p Bunicii vor sa-i doneze nepotului, in varsta de 5 ani, o parte din casa dar noi parintii nu suntem de acord . Se poate ca ei sa faca aceasta donatie impotriva ... (vezi toată discuția)