avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare Asociatie umanitara
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare Asociatie umanitara

Buna seara,
Pot depune singura actele pentru a infiinta o asociatie umanitara sau acest lucru trebuie facut prin intermediul unui avocat? Cat e tariful unui avocat pentru acest serviciu? Nepotica mea de 17 ani va trebui sa urmeze un tratament costisitor aproximativ doi, trei ani. Familia nu-si permite costurile si colegii, prietenii, cunostintele vor sa se implice cedand 2% din impozitul pe venit si 20% din imp.pe profit la SC. Eu avand mai mult timp liber as putea sa ma ocup de intocmirea si depunerea actelor. Daca legea imi permite sa fac eu asta ati putea sa-mi spuneti care sunt pasii de urmat? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: citiasi , utilizator 11:07, 19 Februarie 2015
Membrii fondatori pot desemna unul dintre membrii in actul constitutiv care sa se ocupe de toata procedura de inregistrare a actelor la judecatorie si la finante.
Avocatul va va atesta doar actul constitutiv si statutul in numarul de exemplare cerut.
Rezervare denumire asociatie la ministerul justitiei,redactare act constitutiv si statut ,redactare contract comodat pentru dovada sediului asociatiei,caziere fiscale pentru membrii fondatori,depunere patrimoniu asoc la banca,depunere acte la judecatoria competenta,legalizare hotarare judecatoreasca .Daca credeti ca va descurcati acestia sunt in mare pasii ce trebuiesc facuti .Onorariile difera in functie de fiecare avocat un pret mediu ar fi intre600-1000 lei(posibil sa gasiti oferte putin mai mici dar si mai mari).Succes.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong robert87 robert87 BUNA ZIUA ,AS VREA SA I-MI DESCHID O ASOCIATIE ONG CE ACTE MI-AR TREBUI,SI CU CINE AS PUTEA LUA LEGATURA CEL MAI RAPID? (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie medicala pentru copii cu autism alexbriban alexbriban buna ziua ,spuneti-mi va rog ce costuri implica infiintarea unei fundatii medicale pentru copii cu autism?? as dorii detaliat si actualizat , costuri ... (vezi toată discuția)
Membrii adunarii generale a unei asociatii florentinadaniela florentinadaniela Buna seara, Exista un numar limita de exemplare in care pot fi redactate actul constitutiv si statutul unei asociatii? In cazul unei asociatii cu 3 membri, ... (vezi toată discuția)