avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... supraevaluare imobil
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

supraevaluare imobil

buna seara,intr-un proces de partaj pentru un imobil, in care eu trebuie sa despagubesc partile implicate in proces,expertul desemnat a evaluat imobilul la suma de 90.000 euro, in raportul de expertiza nu explica cum a ajuns la suma asta enorma.in parallel am angajat alt expert acceptat de instanta care a evaluat imobilul la suma de 23.000 euro.intre cele doua sume este o diferenta enorma iar judecatoarea de sase termene nu dispune un supliment de expertiza.cum sa procedez in cazul instantei si a expertului (PE CARE IL SUSPECTEZ DE LUARE DE MITA) care a supraevaluat imobilul.VA MULTUMESC.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:20, 4 Martie 2015
Daca este expert asistent, are dreptul sa semneze raportul de expertiza tehnica judiciara si sa faca obiectii care vor fi parte integranta a raportului.
Mai are si dreptul de a participa nemijlocit la efectuarea expertizei (atat la partea ,,de teren" cat si la ,,munca de birou", calcule, etc).
Articolul 18 din og 2/2000.
S-au intamplat astea?
Ultima modificare: Miercuri, 18 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
da domnule asistentul a fost in teren,impreuna au facut masuratorile,asistentul a facut obiecti. asistentul la cererea mea a intocmit un al doilea raport in care imi calculeaza materialele si manopera l-am depus la dosar si este trecut cu vederea.
Atunci sunteti la mana judelui si la talentul avocatului!
Daca nu ati facut observatii scrise la rapoartele de expertiza, ar fi bine sa le faceti si sa depuneti documentul la dosarul cauzei, cu nr. de inregistrare/ data de la registratura tribunalului.
Cereti sa se nominalizeze in scris, actele normative avute in vedere la stabilirea valorilor mentionate.
Daca aveti ceva documente (facturi, chitante, etc.) care sa va sustina punctul de vedere, ar fi bine sa le anexati cu adresa de inaintare, la dosarul cauzei.
Aceste documente va pot fi utile la instanta de apel, daca hotarea primei instante va fi defavorabila dvs., respectiv daca nu se va tine cont de una din expertize (invocand acest motiv).
buna ziua.in ultimele zile am rasfoit raportul de expertiza de sute de ori si m-am lovit in multe calcule de o suma sau un coefficient nu stiu ce este dar exemplific dintr-un calcul; valoarea tehnica actualizata /abrev.=vta/ rezulta de; vta=(262.916rol:10.000)ron x 11127,983=292.572 lei (ron) NU INTELEG VALOAREA DE 11127,983 SAU COEFICIENT CE ESTE/?SI DACA ESTE PUSA CORECT VIRGULA. VA MULTUMESC.

Alte discuții în legătură

Raport expertiza tehnica "eronata?!" om32 om32 Buna ziua! Intrun proces de partaj s-a cerut raport de expertiza tehnica asupra unui imobil , casa situata pe o suprafata de teren de 2000 mp.respectiv ... (vezi toată discuția)
Inlocuire expert eugen82 eugen82 Daca un expert face un raport de expertiza in mod evident neptrofesionist, cu erori grosolane pe care le poate constatata orice persoana fara pregatire, ... (vezi toată discuția)
Partaj 71Ica 71Ica buna dimineata, as avea si eu o intrebare, cum se face o evaluare pentru un partaj, se ia un anunt din ziare de la o firma cu pretul pe metru patrat pentru o ... (vezi toată discuția)