avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura Speciala Teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura Speciala Teren

Buna ziua va rog sa ma sfatuiti in urmatoare problema:
In urma cu cateva luni a aparut un avocat din partea unei companii daneze acasa la mine cu o procura speciala in care tatal meu decedat de peste 10 ani a imputernicit in 2001 pe o doamna pe care nu o cunosc sa il reprezinte la notar in vederea perfectarii in viitor a contractului de vanzare cumparare pt suprafata de 1.16 h teren arabil.Scrie acolo ca mandatara este in drept sa indeplineasca toate formalitatile premergatoare perfectarii contractului de vanzare cumparare si sa primeasca toate subventile ce se acorda propietarilor de terenuri agricole.
Parerea mea ca acesta procura este falsa deoarece tatal meu nu a mentionat nimica iar acest avocat mi-a spus ca mai imi ofera 1000 de lei si sa semnez impreuna cu sora mea contractul de vanzare dar nu am facuto.Dupa ceva timp am dat de un reprezentant al firmei daneze care a spus ca firma lor se ocupa de toate actele ce trebuie facute la notar si ca imi ofera mai mult adica 1500 euro pe tot terenul si ca titlul este la ei si nu am ce face decat sa-l vand lor.
Acuma problema sta in felul urmator eu cred sau facut ilegalitati in primul rand,titlu pe care il au ei este doar o copie adica anexa si nu titlul de propietate pe care nu il mai gasim nici unde iar 3 de ce au nevoie de noi sa semnam daca terenul este al lor cum declara ei ?
Intrebarea este daca procura speciala facuta in 2001 mai e valabila dupa decesul tatalui meu de peste 10 ani si daca pot sa declar pierdut titlul asa cum e defapt si sa vindem terenul altcuiva.Mentionez ca acesti danezi imi lucreaza pamantul din 2001 si mai incaseaza si subventia doar in baza procurii!!!
Problema este ca in procura scrie la un aliniat asa:
Subsemnatul mandant transmit obligatia perfectarii contractului de vanzare cumparare si in sarcina mostenitorilor mei pentru caz de precedes.
Va rog spunetim ce sa fac ca nu vreau sa le vand terenul acestor oameni si ei ma ameninta cu un proces daca nu semnam.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 13:18, 19 Februarie 2015
Nu ma poate ajuta nimeni cu o parere?
nu va poate sfatui nimeni pana nu vede procura...cazul suna dubios insa pentru a anu avea nici un fel de problema cel mai bine este sa mergeti la un avocat .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valabilitate procura pentru vanzare? alexberi alexberi Pentru o Procura de Vanzare, exista o limitare a dreptului de valabilitate? Procura este inregistrata la notar si prin ea Vanzatorul mandateaza o persoana ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura ... Tina D Tina D Buna ziua, tatăl meu in 2005 , a mandatat un vecin prin procura specială transmisibila :(.. sa se ocupe de acte/ vânzare (la ce preț consideră mandatarul ... (vezi toată discuția)