avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Compensarea in bani la incetarea detasarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Compensarea in bani la incetarea detasarii

1. un salariat care a fost detaşat din privat la un angajator din sectorul bugetar, care nu şi-a efectuat în timpul detaşării decât o parte din CO la care avea dreptul - dacă instituţia are temei legal să compenseze în bani CO neefectuat la încetarea detaşării, acesta neavând CIM cu angajatorul cesionar (la care este detaşat)? Sau dacă posibilitatea compensării în bani a CO este posibilă exclusiv la încetarea CIM?
2. interpretare art. 47 alin.(2) C.Muncii - în situaţia în care angajatul detaşat are conform CIM un salariu mai mare decat la angajatorul cesionar şi mai puţine zile de CO decât la angajatorul cesionar, care drepturi se iau în calcul ?(adică dacă se pot lua în calcul drepturile salariale mai favorabile din CIM "combinat" cu zilele de CO de la angajatorul la care se dispune detaşarea)?

Multumec.


Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:16, 18 Februarie 2015
Compensarea in bani a CO neefectuat este posibila numai in cazul incetarii c.i.m. (art.146 alin.3 C.mun.).

Pe perioada detasarii se iau in considerare drepturile cele mai favorabile, fie de drepturile de la angajatorul care a dispus detaşarea, fie de drepturile de la angajatorul la care este detaşat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna neefectuat pe perioada detasarii luminitaegri luminitaegri Cine trebuie sa plateasca concediul de odihna neefectuat la incetarea detasarii unui angajat , avand in vedere faptul ca, contractul de munca este la o alta ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani zile de concediul de odihna la incetarea detasarii??? alina_sandu alina_sandu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in rezolvarea urmatoarei spete... in cazul unui detasat, care vine de la angajatorul de baza cu zile de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Compensare in bani a concediului de odihna neefectuat pentru salariat detasat Cristinaa10 Cristinaa10 Buna ziua. In perioada 22.05.2014-21.05.2015 (12 luni) am fost detasata cu Ordin de detasare de la o firma particulara la un Minister. Din cauza volumului ... (vezi toată discuția)