avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ipoteca pe apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ipoteca pe apartament

asociatia de proprietari poate pune ipoteca pentru un debit de 5300 de lei?
Cel mai recent răspuns: Traian Danceanu , Consilier juridic 07:16, 27 Februarie 2015
amvirdan a scris:

Raspunsul e clar: NU !
Nu s-a facut un contract ipotecar ....

Raspunsul e clar DA!
Cred ca faceti confuzie intre ipoteca conventionala (intabulata in baza unui contract) si ipoteca legala (intabulata in baza legii). In legislatia actuala, privilegiul imobiliar din vechea legislatie are denumirea de ipoteca legala. Art. 51 L 230/2007.
Ultima modificare: Marți, 24 Februarie 2015
Adriantot, moderator
vin cu o alta intrebare. am ipoteca de grad 1 pusa de asociatie iar banca la care fac un credit ipotecar vrea sa puna ipoteca de grad 2 .vreau sa stiu imi trebuie de la asociatia de proprietari vreo adeverinta ca sunt ei de acord? si daca NU ce acte imi trebuiesc pentru ca banca sa aiba ipoteca de grad 2?
Ipoteca conventionala se instituie in urma unui contract incheiat in forma autentica. Rangul ipotecii este dat de ordinea intabularii acestor ipoteci concurente. Ipotecile nu au nicio legatura intre ele, nu va trebuie niciun document de la asociatie. Dupa ce se intabuleaza dreptul de ipoteca al bancii, in momentul cand se va fi radiat dreptul de ipoteca instituit anterior de catre asociatie, ipoteca bancii devine de rang 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - apartament cu datorii raj4o raj4o trebuie sa fac un imprumut cu ipoteca dar asociatia de locatari a ipotecat apartamentul pentru suma de 5300 am achitat datoria restanta de 3150 iar la ... (vezi toată discuția)
Ipoteca de rang 1 versus legea 230 / 2007 art 51 max36 max36 La mine in bloc a existat un proprietar de apartament care a avut un credit la banca ipotecat cu apartamentul in catre avea sediul firmei.Nu a mai platit si e ... (vezi toată discuția)
Cum recuperam restante de apartamente luate prin banca unlocatar unlocatar Buna ziua As dori sa stiu daca exista vreo procedura de recuperare a restantelor in cazul unui apartament cumparat cu credit de la banca. Avem citeva ... (vezi toată discuția)