avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Fuziunea prin contopire
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Fuziunea prin contopire

Care sunt efectele fuziunii prin contopire?
Cel mai recent răspuns: konstk , utilizator 13:19, 18 Februarie 2015
Principalul efect il reprezinta incetarea existentei persoanelor juridice contopite si constituirea unei persoane juridice noi.

Cu aceasta ocazie are loc o transmisiune universala intre subiectele de drept care isi inceteaza existenta si subiectul de drept nou format, in virtutea careia acesta din urma preia integral, de la cel dintai, bunurile, drepturile, obligatiile, inclusiv contractele deja incheiate la data reorganizarii, devenind astfel raspunzator pentru neexecutarea lor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Absorbtie cristianus cristianus Am si eu niste intrebari daca poate cineva sa-mi raspunda. In cazul fuziunii prin absortie a unei alte soc. com. se poate contopii si cifra de afaceri? adica ... (vezi toată discuția)
Succesor cu titlu particular ? molul molul buna seara v-as inreba daca cumparatorul unui imobil are calitatea de succesor cu titlu particular deci avanzii cauza ? imi este opozabila conventia prin care ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediu ingrijire copil - unde? maryion maryion Nu stiam ce titlu sa dau subiectului meu. Poate s-a mai discutat despre acest subiect, dar incerc sa imi expun si eu problema. Dupa ce am terminat ... (vezi toată discuția)