avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Lamuriri composesorat - legea funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Lamuriri composesorat - legea funciara

In cazul in care o persoana fizica avand mostenire intr-un composesorat din perioada interbelica a iesit din indiviziunea composesoratului respectiv in anul 1912 10 februarie cu alte numere de CF 883 si 1056 cu o anumita suprafata.
Respectivul sustine in prezent faptul ca detine suprafete in cadrul unei asociatii noi composesorale infiintate in anul 2000 desi el nu face parte din actul constitutiv alacesteia.
Neavand cerere de primire in cadrul composesoratului nu are drept de membru.
Consideram ca foloseste in nume propriu cele doua CF-uri si ca este ilegala solicitarea acestuia.
Intrebarea noastra este: cele doua CF-uri iesite din indiviziune pot fi valabile in noua asociatie composesorala?
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 07:36, 21 Februarie 2015
Respectivele CF reprezinta doua entitati juridice - proprietati private.
Proprietarul/proprietarii acelor imobile inscrise in CF, pot face ce vor cu proprietatea/proprietatile lor. Deci se pot inscrie in acel nou composesorat respectand statutul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa dezbaterea succesiunii,dupa tatal meu nu am inclus si suprafetele ... OpraM OpraM Dupa dezbaterea succesiunii,dupa tatal meu nu am inclus si suprafetele de fond forestier aflate intr-o Asociatie de tip composesorat. Cum se procedeaza la ... (vezi toată discuția)
Drepturi indivize intr-un composesorat teofillaze teofillaze Am intrat recent in posesia unor C.F.-uri cu averea bunicului in cadrul unui Composesorat. Cum pot intra in posesia acestei averi, daca nu am depus cerere in ... (vezi toată discuția)
Legea 1/2000 sau og 26/2000 Marian Mitica Marian Mitica Obstile au fost infiintate in baza legii 1/2000.Obstile figureaza inscrise in Registrul special al obstilor .De ce in aceste conditii toate instantele de ... (vezi toată discuția)