Buna ziua. Apelez si eu la bunavointa dvs intr-o cauza nu prea placuta. In 2007 a fost scadentata o datorie. De la acea data nu am primit decat o scrisoare, fara confirmare, cum ca ma vor baga in baza de date si ma vor executa silit. Periodic m-am interesat si nu a existat nimic impotriva mea vreme de ani buni. Am putut primi bani in cont, nu mi-a pus nimeni nicio intrebare si nici nu am mai primit nicio notificare.
Luna trecuta insa am primit o scrisoare de la o firma de recuperari cum ca nu am dat curs solicitarilor lor(care solicitari?) si voi fi executat silit. Bine. Au mai trimis sute de scrisori. Intr-un tarziu am fost instiintat ca vor veni la mine niste experti in vederea stabilirii veniturilor, conturilor, proprietatilor, etc si ca voi fi obligat sa semnez un acord de plata sau un raport de vizita. I-am sunat pe cei de la firma respectiva, am purtat o discutie hilara cu ei, le-am comunicat ca la acea adresa sta mama mea, care nu are nicio legatura cu pretinsul debit, ca la locul de munca din actele lor nu mai activez din 2009, i-am rugat sa suspende orice vizite prin blocul in care locuieste mama. Raspunsul a fost ca vor trimite pe cineva sa evalueze bunurile mamei ea stand la acea adresa. Am ras si le-am spus ca daca persista in ideea de a trimite pe cineva la urmarit le voi depune o plangere penala pentru hartuire. N-a venit nimeni pana acum.
Stiu ca datoria este prescrisa, de aici si amenintarile ca daca nu voi semna ceva e vai de mine. Stiu toti pasii necesari contestatiei si sunt sigur ca o voi castiga, voi apela si la serviciile unui avocat specializat.
De un alt lucru ma tem, insa: Am inteles ca indivizii de la aceasta firma, ii "conving" pe executori sa trimita somatia de executare dupa 20-25 de zile de la data incuviintarii. Astfel ei pot intampina contestatia pe motiv de tardivitate.
1. Cum poate fi prevenit acest lucru??? Ma pot duce de indata ce vad online ca s-a incuviintat executarea sa cer de la firma de recuperari numele executorului pentru ca mai apoi sa merg la el si sa ii cer luarea la cunostiinta?
2. Daca se va face executare fara somatie, avand in vedere faptul ca nu am bunuri pe numele meu si de doua luni am incetat colaborarea cu firma la care lucram, cum pot lua act de executare??? Trebuie sa astept pana ma angajez pentru a mi se pune poprire dupa care, in 15 de zile, ma duc sa contest sau cum?
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. REPET, nu ma tem de incuviintare, de contestatie(stiu ca voi castiga), ma tem doar de vreo incercare de ingradire a dreptului meu la contestatie de catre BEJ si firma de creante. Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns:
Cristianabc , utilizator
20:00, 23 Februarie 2015